ВЕЛИКИ УСКРШЊИ КАРНЕВАЛ НА TAШМАЈДАНУ

0

1763_karneval-uskrs-mУ сусрет једном од највећих хришћанских празника, Градска општина Палилула најављује припрему трећег по реду „Великог ускршњег карневала“ који ће се и ове године, на радост најмлађих, одржати у једном од најлепших београдских паркова.

Овај дводневни фестивал празничног духа одржаће се још једном у Ташмајданском парку, 27. и 28. априла где ће посетиоци као и сваке претходне године бити у прилици да уживају у бесплатном целодневном програму намењеном целој породици.

Велики ускршњи карневал обележиће многобројни забавни програми који ће се одвијати на централној фестивалској бини где ће се смењивати музички и плесни наступи, али и на целом фестивалском простору на којем ће карневалску атмосферу дочарати перкусионисти, мажореткиње, улични забављачи, као и дефиле маскота омиљених дечијих јунака. Најмлађе посетице очекује осам различитих целодневних креативних радионица, уживање у садржајима „забавног града“, јахање коња, биоскоп на отвореном и још много тога.

Поред бројних забавних садржаја, посетиоци ће моћи да истакну и свој такмичарски дух уколико се пријаве за традиционално надметање у „туцању јајима“. У овој дисциплини посетиоци свих узраста могу да опробају своју срећу и да освоје неку од лепих награда које су припремили организатори карневала. Најсимпатичнија од свих такмичарских дисциплина, ипак је „трка у пузању беба“ у којој се и ове године очекује велики број пријављених малишана који ће се борити за своја нова колица, која и ове године победнику трке донира Градска општина Палилула.

Манифестација пре свега има за циљ промоцију породичних вредности и подстицање развоја здравог такмичарског духа код најмлађих али пре свега, акценат је на развијању осећаја друштвене одговорности.

Зато је у сарадњи са основним школама са територије општине пре три године покренута велика друштвено одговорна акција у коју су укључена деца свих нижих разреда, па ће се тако малишани и ове године такмичити у посебним такмичарским дисциплинама „избор за најлепше осликано јаје“ као и „избор најлепше украшене ускршње корпе“ како би помогли неким од својих другара којима је помоћ неопходна.

Рукотворине основаца које буду најкреативније, биће изложене на самом карневалу где ће посетиоци имати прилике да прилагањем донације, коју буду сматрали адекватном, постану власници неког осликаног јаја или ускшње корпе по избору, и тиме донирају целу акцију. Прикупљени новац отићи ће у хуманитарне сврхе фонду ком победник буде наменио средства.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар