У ОШ „Милена Павловић Барили“ отворена бесплатна школа кошарке за девојчице

0

Градска општина Палилула подржала је Покрет за женску кошарку Марина Маљковић и у том циљу данас је отворена бесплатна школа кошарке за девојчице у Основној школи „Милена Павловић Барили“ у Вишњичкој бањи.

Отварању школе присуствовали су председник општине Палилула Александар Јовичић, члан Већа општине Станко Гујаничић, селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић, и члан Градског већа Тања Поповић.

Председник општине Палилула Александар Јовичић захвалио се Марини Маљковић испред општине Палилула што учествује у овом великом пројекту да младе даме на Палилули имају шансу бесплатног похађања школе кошарке.

„Важно је да улажемо у младост, да младе људе склонимо са улице, да им дамо све могућности како би израсли у честите и способне људе, а ја лично очекујем да ће нека од ових наших принцеза сутра бити у репрезентацији и за пар година поставити најбоље резултате за нашу земљу“, изјавио је Јовичић.

Реч је о великом и веома важном пројекту, поручује Јовичић, пре свега за омладину и драго ми је што смо у Вишњичкој бањи, на Палилули, а Општина ће увек подржати пројекте овог типа.

„Важно је да се у нашој земљи пропрате овакве акције и да тражимо увек нешто лепо, продуктивно и што нас подсећа да размишљамо позитивно, а не да у свему тражимо проблеме“, рекао је председник општине Палилула.

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић подсетила је да је 20. новембар Међународни дан деце и да овај дан није могао бити боље обележен него отварањем још једне школе где ће девојчице вредно тренирати кошарку.

„Пресрећна сам што смо отворили још једну школу, ја сам казала да толико верујем у  идеју Покрета да то не може ништа да заустави и да циљеви што се Покрета тиче расту из дана у дан“, нагласила је селекторка.

Маљковић се захвалила председнику општине Палилула што спада у групу оних људи који је разумео шта Покрет може да пружи и додала да је циљ града Београда омогућавање оно што свако дете заслужује, а то је да се бесплатно бави спортом.

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар