ТРИБИНА „СПОРТ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА“

0

1523_ejsedГрадска општина Палилула организовала је данас трибину „Спорт и локална самоуправа“ којој су присуствовали представници палилулских спортских клубова који су упознати са начином учешћа у пројекту „Палилулска картица“. Такође, било је речи о организовању бесплатне школе спорта за школарце током летњег распуста од следеће године.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић је изјавио да је поносан што је за протекле, скоро три године, успостављена сарадња са спортским клубовима каква није постојала никада до сада.

- Данашња трибина то показује, јер се на наш позив одазвало више од 50 клубова. Посебно ме радује што су мали спортови оживели, што је све више клубова који окупљаје младе који се баве борилачким вештинама, кајаком, пливањем, спортским риболовом, шахом. Имамо и фудбал, кошарку, одбојку, тенис, али имамо и крикет и хокеј, који нису масовни и популарни. Са свима сарађујемо и сваки пут када нас позову излазимо им у сусрет колико год нам то могућности дозвољавају. Логистички, финансијски или на неки други начин. То клубовима значи, а значи и нама јер на тај начин бринемо о деци и младима. Уместо на улици и у лошем друштву млади су на теренима, базенима, у салама, смањује се опасност да крену странпутицом и срљају у пороке. Подстичемо их да развијају спортски дух и стреме правим вредностима – истакао је Јовичић.

На трибини је речено да је до сада „Палилулску картицу“ добило више од 5.000 грађана општине Палилула старијих од 18 година, који желе да уз ову картицу остваре различите попусте од 10 до 30 посто на производе и услуге код више од сто привредних субјеката, од угоститељских услуга, продавница, дечијих играоница, преко школа језика и рачунара, до техничког прегледа и здравствених услуга
.
- Палилулску картицу представићемо клубовима и сигуран сам да је ово нови и виши ниво наше сарадње. Потписивањем уговора они улазе у породицу Палилулске картице и постају део нашег пројекта Наша кућа – Палилула, а грађани добијају могућност да користе терене и чланарину у клубовима плаћају по ценама са договореним попустом. То обема странама пуно значи. Нама као Општини највећа је сатисфакција да смо урадили корисну ствар, пре свега за нашу децу, која ће у већем броју тренирати, а значи и за њихове родитеље којима је ово олакшање за буџет. Такође, и за саме клубове који ће повећати број чланова, а добијају и важну промоцију посредством Палилулске картице.

1523__dsc3231Са начином укључивања у пројекат Палилулска картица и организовања бесплатне летње школа спорта, као и организовања спортског дана и презентације клубова са територије општине Палилула представнике спорских клубова, упознали су: сарадник у кабинету председника Општине Палилула Марија Дрманић и чланови Већа општине Дејан Цветковић, Станко Гујаничић и Јована Костић.
Представници клубова изразили су задовољство што ће бити укључени у пројекте који популаришу спорт и сагласили се са представницима Општине да су они шанса да што већи број деце дође до спортских клубова и тако се бави спортом.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар