ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ МОТОЦИКЛА

0

1392__dsc3701Тренинг безбедне вожње мотоцикла у организацији Агенције за безбедност саобраћаја и Асоцијације за безбедност мотоциклиста одржан је данас у Градској општини Палилула, са циљем да палилулски мотоциклисти у будућности буду што безбеднији у саобраћају.

Председник општине Палилула Александар Јовичић је захвалио представницима Агенције и Асоцијације што акцију спроводе и на општини Палилула, јер пројекат омогућава да се сви заједно, како је рекао, превентивно бавимо једним великим проблемом који погађа наше друштво.

Он је навео податак да је на територији општине Палилула од 2012. до 2016. године више од 2000 особа страдало у саобраћају, од којих су 52 особе погинуле.

-То је пре свега велики губитак у смислу броја људи који нису са нама са једне стране, а са друге стране прорачуни говоре да губитак сваког живота кошта између триста и седамсто хиљада евра. Наравно, нагласак је на тим људима који су требали да остану са нама, да буду у нашој заједници. Због тога ћемо и у будућности организовати превентивне радионице, како бисмо омогућили људима да добију што више знања о безбеднијој вожњи на својим мопедима и мотоциклима – рекао је Јовичић.

Председник општине Палилула је нагласио да тренинг безбедне вожње мотоцикла доприноси да се дешава све мањи број незгода и мањи број погинулих и повређених.

- На тај начин сигурно ћемо живети у срећнијој и безбеднијој заједници, како у виду безбедности мотоциклиста, тако и пешака и других учесника у саобраћају, а тако подижемо свест и код оних најмлађих који ће се једног дана бавити овим видом хобија или спорта – истакао је Јовичић.

Јасмина Милошевић директорка Агенције за безбедност саобраћаја је истакла да двоточкаши имају 20 пута већу вероватноћу да доживе саобраћајну незгоду од осталих учесника у саобраћају.

- Циљ сваке кампање коју ради Агенција јесте да се сачува што више живота и да се утиче на свест грађана да схвате колико је безбедно понашање у саобраћају важно, јер када воде рачуна о себи они воде рачуна и о осталим учесницима у саобраћају – нагласила је Милошевић.

Владимир Јевтић председник Асоцијације за безбедност мотоциклиста је навео да је свака девета саобраћајна смртна незгода у Србији са учешћем возача двоточкаша и да због тога не носе без разлога, како је рекао, епитет донатора органа.

Тренинг безбедне вожње мотоцикла обухватио је све факторе ризика који се тичу заштитне опреме и изненадно опасних ситуација у којима мотоциклисти могу да се нађу.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар