РЕКОНСТРУИСАН ДОМ ЗА СТАРА ЛИЦА У ДИЉСКОЈ УЛИЦИ

0

1913__dsc7391_(1)1913__dsc7450Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са министром рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зораном Ђорђевићем и градоначелником Београда Зораном Радојичићем реконструисани Дом за стара и одрасла лица у Диљској улици на Карабурми, у којем је смештено 111 корисника.

-Општина Палилула је у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларијом за јавна улагања реконструисала Дом за стара лица у Диљској на Карабурми за шта је издвојено 138 милиона динара и 20 милиона за медицинску опрему. Сређено је двориште и прилагођено потребама станара дома, уређене су собе, дневни боравак, тоалети, значи комплетно смо средили објекат – навео је Јовичић и нагласио:
-Ово је показатељ колико водимо рачуна о нашим најстаријим суграђанима, да имају адекватне и боље услове за живот из године у годину и како један објекат који је био руиниран може да се од темеља па до крова потпуно реконструише и среди – истакао је Јовичић.

Он је рекао да ће Општина Палилула наставити да заједно са Канцеларијом за јавна улагања реконструише објекте од јавног значаја на својој територији и најавио да следи реконструкција Пете београдске гимназије у потпуности, две основне школе, као и још једног дома за стара лица у Пљешевичкој улици на Карабурми.

Захвалио је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Граду Београду и Канцеларији за јавна улагања, јер како је рекао, све више средстава из године у годину издвајају за општину Палилула.

 

Министар Ђорђевић је истакао да му је циљ да сви домови за старе изгледају попут овог на Карабурми.

-Променили смо приступ јер не желимо да домове по Србији сређујемо делимично, већ да се реконструкције раде у потпуности, а на задовољство корисника – указао је Ђорђевић и захвалио свима на успешној сарадњи.

Градоначелник Радојичић је истакао да је објекат реконструисан за непуних годину дана и то по најбољим европским стандардима, наглашавајући да је посебно задовољан простором за интензивну негу са најсавременијим апаратима.
Он је захвалио запосленима у овој установи на свему што раде за кориснике, као и на тешком и одговорном послу који обављају. Такође, самим корисницима је рекао велико „хвала” и поручио им да су заслужили сву пажњу.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар