САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА НА ПАЛИЛУЛИ

0

1861__dsc4171Градска општина Палилула и Национална служба за запошљавање организовале су данас у Центру за културу „Влада Дивљан“ сајам запошљавања на коме је, од стране 27 послодаваца, понуђено 1163 радна места.

Сајам је обишао председник Градске општине Палилула Александар Јовичић који је том приликом рекао да су тражена сва занимања, од машинских техничара и инжењера, професора енглеског језика, дипломираних економиста, дипломираних правника, до хигијеничара, магационера и осталих профила радника.

- Ми као Општина гледамо да имамо најбоље могуће односе са свим привредним субјектима на територији наше општине. Податак који је важан за нашу општину јесте, да у овом тренутку има око 6510 незапослених суграђана. У односу на исти период прошле године то је око шест одсто мање незапослених, што је заиста рекордно смањена незапосленост на нашој територији и у овом делу Београда, и то све уз помоћ економске политике коју води Влада и председник Србије Александар Вучић – рекао је Јовичић.

Он је истакао да се смањење незапослености очекује још више од 2020. и 2021. године кад заживи индустријски парк на тероторији општине Палилула који ће привући стране инвестиције.

- Ми очекујемо неколико хиљада радних места у наредне три године на потезу леве обале Дунава. Такође, блок 5 који се спрема на територији наше општине, а то је потез Реве, односно Крњаче где ће преко 100 хектара грађевинског земљишта бити у употреби, да привучемо одређене компаније попут „Меите“ у Обреновцу. Уколико бисмо то урадили у наредне две-три године, ми готово да нећемо имати незапосленост на нашој територији. То је отприлике као што изгледа Стара Пазова, Инђија и многе друге општине које се налазе поред аутопута. Наша општина, због обилазнице око Београда и новог аутопута са шест трака који пролази кроз нашу општину и прави обилазницу до Крњаче где ће се градити нови мост 2021. године преко Аде Хује, обезбедиће да будемо једна од најатрактивнијих општина у Београду за привлачење домаћих и страних инвестиција и за отварање нових радних места – истакао је председник општине Палилула.

Добросав Марић директор Филијале Београд Националне службе за запошљавање је рекао да на сајмовима које организују са градским општинама посао нађе око 30 одсто учесника сајмова у директној коминикацији са послодавцима.

Добросав Марић директор Филијале Београд Националне службе за запошљавање је рекао да на сајмовима које организују са градским општинама посао нађе око 30 одсто учесника сајмова у директној коминикацији са послодавцима.

Он је најавио да ће од нове године Национална служба за запошљавање, поред евидентичара у услужном центру у Борчи имати и два саветника, који ће незапосленим лицима са територије леве обале Дунава омогућити да се боље информишу о новим радним местима, неће морати да долазе у Службу на Гундулићевом венцу.

1861__dsc4104

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар