ПУ „БОШКО БУХА“ ОБЕЛЕЖИЛА 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

0

1744__dsc0653Предшколска установа „Бошко Буха“ обележила је 4. априла велики јубилеј, 100 година постојања, на свечаности у Центру за културу „Влада Дивљан“. Малишани су извели музичко-сценски програм под називом „Путовање кроз време“ који је дочарао богат период ове установе и „Век предшколства на Палилули“.

- Драго ми је што сте дошли у оволиком броју да једноставно посведочите колико дуго трајемо – рекао је директор ПУ „Бошко Буха“ Вања Најдановић обраћајући се гостима, међу којима су били представници градских институција, министарстава, предшколских установа, школа и многи други који су, како је рекао, сви заједно уградили своје личности у дуготрајну причу њихове установе.

У име Градске општине Палилула и председника Александра Јовичића век постојања Предшколској установи честитао је члан Већа општине Станко Гујаничић, нагласивши да је реч о најстаријој установи тог типа у Београду.

- Ми смо поносни што је ПУ „Бошко Буха“ на нашој територији. Кад смо преузели одговорност 2016. године у вођењу општине Палилула један од главних приоритета је био да обезбедимо што боље услове за нашу најмлађу децу која похађају ову установу. У претходном периоду издвојили смо значајна средства и санирали објекте који су били у веома лошем стању, попут неких вртића на Карабурми и у централном делу општине. Свакако смо одвојили велика средства и уређиваћемо велики број објеката и у наредном периоду у Борчи и у другим нашим насељима, како би деца која похађају ову установу имала најбоље могуће услове – рекао је Гујаничић и додао да се обављају разговори са градским челницима да се на општини Палилула изгради још један вртић.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар