ПРВАЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЗАГА МАЛИВУК“ ЗАСАДИЛИ ДРВО ГЕНЕРАЦИЈЕ

0

1894__dsc6209

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић присуствовао је данас са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем садњи стабла у дворишту ОШ „Зага Маливук“ у Крњачи, у оквиру акције „Дрво генерације“ посвећеној првацима свих београдских основних школа.
Основна школа „Зага Маливук“ има 96 првака који су засадили дрво своје генерације, а наредних дана то ће учинити још око 17.000 првака, колико има у свих 185 основних школа у Београду.

- Верујем да ће акција коју је покренуо Град Београда постати традиционална. У сарадњи са београдским основним школама свака нова генерација ђака ће засадити своје дрво, дрво генерације о којем ће бринути свих осам година колико су у основној школи, а верујем и касније кад оду из школе. На овај начин желимо да утичемо да се код деце развија осећај за потребу очувања животне средине – рекао је Весић.
Такође је нагласио да је ово једна од акција која треба да доведе до циља да Београд буде покривен са 25 посто зеленила, јер је сада покривеност зеленилом у Београду на новоу од 15 посто.

1894__dsc6187

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Јовичић је захвалио заменику градоначелника и осталим представницима Града Београда што су подржали, како је рекао, овако племениту акцију, као и на томе што је из године у годину буџет Oпштине Палилула све већи.
- Ми данас имамо могућност да после 30 година уређујемо школе, фасаде, столарију, кречимо и уређујемо учионице, мењамо санитарије и комплетно сређујемо тоалете. Ми смо ове године одвојили 80 милиона динара за реновирање школа и вртића. Следеће године ћемо одвојити још више средстава, како би наша деца имала што боље услове за живот и боравак у вртићима и школама. Домаћинском политиком Града Београда, креирањем доброг буџета нама се сваке године преноси све више средстава. Што више новца имамо у буџету можемо више да инвестирамо у све објекте. Добићемо сагласности и дозволе да у сарадњи са Градом Београдом сређујемо и домове за старе, домове здравља, амбуланте – истакао је Јовичић и додао да захвалност дугује Граду и на томе што не заборавља леву обалу Дунава – Борчу, Крњачу, Котеж, Падинску Скелу – које ће постати индустријска зона са новим радним местима.

- У име ученика и колектива ОШ „Зага Маливук“ могу да кажем да смо пресрећни што смо прва школа која је добила дрво генерације. Ученици и родитељи су пресрећни, имају осећај заједништва, да имају нешто своје и да неко мисли о њима. У том смислу ова акција има јако позитиван одјек међу ученицима и родитељима – рекла је директорка школе Радмила Тошовић.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар