ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УГОСТИО ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ У ВАТЕРПОЛУ

0

1853__dsc1900Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић данас је угостио ватерполисткиње ЖВК „Палилула“ које су освојиле првенство Србије у сениорској конкуренцији и честитао им на шампионској титули.

Поред титуле првака државе ватерполисткиње „Палилуле“ освојиле су и друго место у Купу Србије, треће у Дунав лиги (такмичење српских, мађарских, румунских и словачких клубова) и друго место у Триглав регионалној лиги коју играју са клубовима из Хрватске. Успехе сениорског тима следе и млађе селекције, генерација девојака рођених 2002. године и млађе избориле су прво место у Купу Србије.

Јовичић је честитао играчицама, руководству и тренерима на постигнутим резултатима за свега неколико година од оснивања клуба 2016. године.

- За нас сваки клуб који прави добре резултате на најбољи могући начин представља и Палилулу. Наша обавеза у наредном периоду ће бити да вам помажемо још више, да са сваким следећим конкурсом за суфинасирање пројеката издвојимо више средстава у односу на ову годину. То је мали допринос са наше стране, јер је за добре резултате које ви правите најбитнија воља, тренинг и добра мотивација. Не сумњам да је ви имате, с обзиром да ја знам кад је почињало оснивање клуба – рекао је Јовичић и додао:

- Лепо је да после овако мало времена ви дођете овде са свим тим успесима које сте постигли. Значи да сте заиста радили на најбољи могући начин и са средствима које имате и са свим проблемима са којима се суочава спорт у нашој земљи, ви опет покушавате и правите резултате – истакао је Јовичић.

Директор Јован Перишић и тренер Милош Јанковић захвалили су Јовичићу на подршци у остваривању неочекивано добрих резултата њиховог клуба. Перишић је истакао да женски ватерполо добија све више на значају и да у томе велики удео има и ЖВК „Палилула“.

Током сусрета истакнута је сарадња на пројекту „Пливајмо заједно“ који за најмлађе суграђане организује општина Палилула на базену Ташмајдан, где клуб „Палилула“ од оснивања тренира.

1853__dsc1912-2

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар