ПРАЗНИЧНЕ РАДОСТИ НА „ВЕЛИКОМ УСКРШЊЕМ КАРНЕВАЛУ“ У ТАШМАЈДАНСКОМ ПАРКУ

0

1765__dsc1955„Велики ускршњи карневал“ који Градска општина Палилула организује трећу годину заредом у Ташмајданском парку у сарадњи са „Београдским манифестом“ протекао је и ове године у духу највећег хришћанског празника.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић честитао је данас Ускрс свима који славе и пожелео им да га проведу са својима највољенијима. Позвао је грађане да дођу у Ташајдански парк и прикључе се одржавању богатог празничног програма и поручио:

-Важно је да са овог места на данашњи празник пошаљемо поруку колико је важно да бринемо једни о другима, да покажемо солидарност, толеранцију, и не само на данашњи дан него свакога дана у току године. Ми ћемо као Општина Палилула настојати и даље да се боримо да ова општина буде адекватно место за живот, да људи осете бољитак. У то заиста верујем. Још једанпут бих позвао све да се прикључе. Имаћемо отворени биоскоп, културно-уметничка друштва, жонглере, доста тога за децу, креативне радионице, да проведемо сви заједно овај дан у радости и весељу. Такође, имаћемо акције и хуманитарног карактера у којима ћемо скупљати новац за децу којој је новац потребан за даље лечење – нагласио је Јовичић.

1765__dsc2346Током дводневног програма, 27. и 28. априла посетиоци ускршњег карневала учествовали су у бесплатним програмима, радионицама, анимацијама. Програм су улепшале мажореткиње, перкусионисти, штулаши, жонглери, костимирани јунаци са којима су деца могла да се сликају.

Проглашена су најлепша ускршња јаја и корпе. Најмлађи су се дружили у осам креативних радионица, међу којима су, радионица плеса, глуме, песничког стваралаштва, музичка, ликовна, као и радионица сценског стваралаштва, осликавања лица и радионица за израду костима. Организовано је и такмичење у туцању ускршњим јајима.

Омиљени и најсимпатичнији део манифестације било је такмичење беба у пузању, тзв. „пузијада“. Међу 15 беба које су учествовале победио је малени Василије који је као награду добио беби колица.

1765__dsc2048

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар