ПОТПИСАН УГОВОР СА ЕИБ О КРЕДИТУ ОД 35 МИЛИНА ЕВРА ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА

0

1863_171019-u1

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић присуствовао је потписивању уговора о кредиту од 35 милиона евра за изградњу канализације на левој обали Дунава, 16. октобра у седишту Европске инвестиционе банке (ЕИБ) у Луксембургу, који је у име Града Београда потписао заменик градоначелника Горан Весић.

Проблемима око 150.000 становника овог дела наше општине због недостатка канализационе мреже, коначно ће доћи крај, јер као што је најавио председник Србије Александар Вучић пре неколико месеци приликом обиласка поплављених насеља, лева обала Дунава добиће канализацију.

- Потписивање уговора велики је дан за становнике Палилуле и очекујем да ће следеће године почети изградња како би свака кућа на левој обали Дунава имала канализацију – рекао је Јовичић. – Тридесет година су обећавали канализацију, тридесет година су грађане обмањивали да имају новац, ево, коначно ова структура у Граду Београду обезбедила је новац за овај велики пројекат – закључио је председник општине Палилула.

Према речима заменика градоначелника Горана Весића ово је велики дан за целу земљу. Ипак, много посла тек ће бити завршено на терену.

- ЕИБ нам је одобрила кредит од 35 милиона евра, а Град Београд ће обезбедити 13 милиона евра, тако да ће укупан пројекат изградње канализације са пречистачима, како би чиста вода одлазила у Дунав, коштати 48 милиона евра – прецизирао је Весић.

Кредит је узет под повољним условима, са 1,5 одсто камате годишње и, према уговору, биће отплаћиван 30 година.

- Пре седам и десет година кредити које је ЕИБ давала Београду имали су камате од 5,3 до 4,2 одсто, што говори о томе да Београд сада има бољи кредитни рејтинг и да нас међународне финансијске институције више поштују – рекао је заменик градоначелника.

 

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар