ПАЛИЛУЛА ДОБИЛА НАЈМОДЕРНИЈУ ЗЕЛЕНУ ТРЖНИЦУ У ОВОМ ДЕЛУ ЕВРОПЕ- ПАЛИЛУЛСКА ПИЈАЦА СВЕЧАНО ОТВОРЕНА

0

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик градоначелника Горан Весић и директор ЈКП „Градске пијаце” Бојан Бајагић данас су свечано отворили новоизграђену Палилулску пијацу.

Председник општине Палилула Александар Јовичић изразио је задовољство новим изгледом Палилулске пијаце.

– Ми улепшавамо Београд и желимо да Палилула изгледа лепше. Овај догађај сматрам круном мандата, јер смо постигли да од једног ругла, какво је било некада, ова пијаца данас буде једна од најлепших у Европи. Данас се овде може уживати и видети колико се наш град мења на боље – рекао је Јовичић.

Горан Весић истакао је да данас отворена Палилулска пијаца представља најмодернију тржницу у овом делу Европе.

– Она означава нови концепт изгледа градских пијаца и да би пијаце могле да издрже конкуренцију супермаркета, оне не могу да буду само место где се купује воће и поврће, већ треба да понуде и друге погодности. Тако су то места где се може попити кафа, купити сувенир и друга врста робе, а да притом остану оно што су одувек и била, места окупљања свих грађана. Овај изглед пијаце представља победничко решење конкурса који је Град Београд расписао пре четири године и три архитекте су за пример узеле пијацу која се налази на Ла Рамбли у Барселони, која је једна од највећих у Европи – рекао је Весић, нагласивши да је ова пијаца потпуно променила овај део града.

Палилулска пијаца се простире на 12.689 квадрата, има два нивоа паркинга са 80 места, 50 тезги за воће и поврће, 36 расхладних витрина, 72 модуларна локала и велики суперемаркет.

Након свечаног отварања, на простору Палилулске пијаце одржан је разноврстан забавни програм, организоване су активности за децу – дружење са луткама из Позоришта „Пинокио”, дружење са Деда Мразом и сликање са њим, креативни кутак – радионица за децу у организацији „Чигри”.

Догађају су присуствовали председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, главни урбаниста Марко Стојчић, чланови Градског већа и градски секретари.

1921_palilulska-pijaca-vesi 1921_obilazak-2

1921_obilazak-1

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар