ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ВЕРСКИ СИМБОЛИ СРБИЈЕ И ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ КОНКУРСА

0

1552_131218-vs-2uОтварање изложбе и проглашење победника конкурса фотографија “Верски симболи Србије“ одржано је 11. децембра у Центру за културу „Влада Дивљан“, у присуству великог броја посетилаца. Изложбу је отворио помоћник директора Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Марко Николић.

Конкурс и изложбу фотографија са темом “Верски симболи Србије“ другу годину заредом организују Савет за сарадњу са црквама и верским заједницама Градске општине Палилула и Центар за културу „Влада Дивљан“.

Прво место у конкуренцији 50 фотографија пристиглих на конкурс и приказаних на изложбеној поставци припало је фотографији под називом „Путеви господњи“ чији је аутор Јан Вало, друго место је освојила фотографија са насловом „Свети Петар и Павле у Расу“ аутора Ешрефа Џенефендића, а треће место фотографија „Бали-бегова џамија у Нишу“ фотографа Ненада Недомачког.

У име Општине Палилула победницима је честитао и поздравио присутне председник општинског Савета за сарадњу са црквама и верским заједницама Мирољуб Несторовић, који је истакао да је циљ организовања конкурса да се прикаже богато културно наслеђе различитих црквених и верских традиција у Србији и промовише и подстиче међуверска сарадња и заштита црквене баштине.

1552_131218-vs1u

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар