ОТВОРЕН ВРТИЋ „ВРАПЧИЋ“ У ОШ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ НА КАРАБУРМИ

0

1847__dsc0925Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са градоначелником Београда др Зораном Радојичићем новоотворени вртић „Врапчић“ смештен у Основној школи „Јован Цвијић“ на Карабурми.

Вртић тренутно похађа 60 малишана, а налази се у саставу Предшколске установе „Бошко Буха“

- Пре три године 10.000 деце чекало је на место у вртићима, сада је тај број око 2.300 деце. Ово је један од начина како решавамо проблем листа чекања на место у вртићима. Основна школа „Јован Цвијић“ је трећа школа у граду у којој је због броја ђака постојало простора да се отвори вртић. Реновирали смо учионице школе у вртић који тренутно похађа шездесеторо деце. За реконструкцију ових просторија посредством Секретаријата за образовање и дечију заштиту Град Београд је одвојио осам милина динара и као што се може видети у овом вртићу су одлични услови. Деца су врло весела, и сваки пут кад имамо овакве догађаје они нас развеселе и обрадују – изјавио је градоначелник, додавши коментар на цртеж који су му деца поклонила – Можете да видите како они доживљавају вртић и на овом цртежу, весело сунце, пуно цвећа, значи задовољни су, а то нам је најважније – истакао је Радојичић.

Он је нагласио да је у овој години Град Београд до сад уложио 350 милиона динара у реконструкцију и опремање вртића. Навео је да Град има у плану да у наредном периоду отвори 17 нових вртића монтажног типа и на тај начин обезбеди још 2.000 места, како би се елиминисале листе чекања.

- Желим да се захвалим, пре свега, градоначелнику Београда који често посећује општину Палилула и господину Славку Гаку, који су издвојили средства и уложили у овај вртић осам милиона динара, како би се деци направио адекватан боравак. Триста педесет милиона колико је Град уложио у реконструкцију вртића је заиста велики помак. Мислим да ће брига о нашим најмлађим суграђанима бити на пиједесталу и наших будућих деловања – нагласио је Јовичић.

Подсетио је, да је општина Палилула уз помоћ Града и из градског буџета добила трансфер средстава од којих је уложила 60 милиона динара за реконструкцију вртића и 80 милиона динара за реконструкцију школа у 2019. години, како би деца била срећна и задовољна док бораве у својим вртићима и школама.

1847__dsc0975

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар