ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА УЛОЖИЛА 80 МИЛИОНА ДИНАРА У РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВРТИЋА

0

1870__dsc5124

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас  вртић „Сунцокрети“ у Вишњичкој бањи, који је недавно реконструисан и један је од објеката ПУ „Бошко Буха“ за чије сређивање је ове године Општина издвојила 80 милиона динара.

- Оштина Палилула издвојила је новац да обезбедимо деци боље услове за живот, да проводе време у овим лепим вртићима. Направили смо два нова мобилијара у овом вртићу. За мене као председника општине пуно је срце кад чујем ову децу која су срећна, кад чујем њихову грају, јер до пре 15 или 20 дана овде су биле две ливаде, а данас имамо два лепа, модерна и безбедна мобилијара где ће наши малишани, пре свега у пролеће и лети проводити време и дружити се – рекао је Јовичић и додао:

- Такође, кров вртића, који је био потпуно руиниран, реконструисан је и више не прокишњава, вода не продире у објекат. Уграђена су нова улазна врата и уграђена столарија у вредности од 20 милиона динара, односно 450 метара квадратних столарије уградили смо у вртићу „Сунцокрети“- рекао је Јовичић и додао да је за ову годину Општина издвојила 80 милиона динара, како би се улагало у сређивање свих вртића на територији општине Палилула.

Он је навео да је Општина изградила седам мобилијара и реконструисала седам вртића на читавој Палилули.

- Наставићемо то да радимо и у будућности. Такође ћемо да кречимо, да уређујемо тоалете, да кречимо дневне боравке за нашу децу, да им обезбедимо најбоље могуће услове, улагаћемо новац и у кухиње и просторе где се храна припрема. То је наша мисија, и то је оно што је наша обавеза, да створимо што боље услове за нашу децу, да они и њихови родитељи заиста буду срећни, јер постоји Градска општина Палилула, постоји Град Београд који мисли о њима и који издваја средства из године у годину у све већем обиму – истакао је Јовичић.

Подсетио је да Општина Палилула улаже доста новца и за реконструкцију свих 17 основних школа на територији општине.

Директор ПУ „Бошко Буха“ Вања Најдановић је рекао да је објекат „Сунцокрета“ стар 35 година и да је срећан што има прилику да буде на челу ПУ „Бошко Буха“ у периоду кад се вртићи највише обнављају.

1870__dsc5131

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар