Међународна дунавска регата упловила на Аду Хују

0

Учесници 61. туристичке интернационалне дунавске регате (ТИД) упловили су 27. јула на Аду Хују, где им је домаћин у Београду Градска општина Палилула. Након дводневног боравка на Ади Хуји регата наставља пловидбу 29. јула према Смедереву.

Општина Палилула приредила је дочек за 120 кајакаша и веслача из двадесетак европских земаља који за 75 дана, од 18. јуна кад су кренули из немачког града Инголштат веслају Дунавом 2.515 километара до обала Црног мора.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић рекао је, након дочека кајакаша, да је реч о најдужој међународној регати на свету и да је општина Палилула почаствована тиме што је њен домаћин.

„Трудили смо се да направимо добру организацију и да се људи осећају као код своје куће. Ово је право лице Београда и наше земље и желимо да будемо добри домаћини и оставимо утисак на све који овде проводе време“, рекао је Јовичић.

Циљ је, како је нагласио, да Београд постане једна од најпривлачнијих дестинација, да се људи осећају безбедно, да наиђу на срдачност домаћина.

„Обезбедили смо све што је неопходно за боравак регате, ту су и екипе Црвеног крста, Дома здравља, полиције и речне полиције, а гледаћемо да идуће године будемо још бољи у организацији и пошаљемо лепу слику о Србији“, рекао је председник Општине.

Председник одбора за туризам Кајакашког савеза Србије и организатор регате Дејан Јовановић рекао је да општина Палилула даје добар пример и другим градовима у Србији што се тиче организације оваквих манифестација.

Учесници регате изразили су захвалност на срдачном дочеку од стране домаћина и уочи вечере разменили пригодне поклоне са председником Општине који им је пожелео пријатан боравак на Палилули и у Београду и виђење следеће године.

У четвртак 28. јула за госте је организован обилазак Београда у отвореном аутобусу. У раним јутарњим сатима 29. јула настављају пловидбу према Смедереву, Великом Градишту, затим три дана веслају кроз Ђердапску клисуру и даље кроз Србију све до 5. августа.

Изјаву председника Општине Александра Јовичића можете погледати овде.

Изјаву секретара Кајакашког савеза Србије Предрага Богдановића можете погледати овде.

Долазак учесника Дунавске регате можете погледати овде.

Добродошлицу кајакашима на Ади Хуји можете погледати овде.

regata-1 regata-2 regata-3 regata-4 regata-5 regata-6 regata-7

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар