МЕЂУНАРОДНА ДУНАВСКА РЕГАТА УПЛОВИЛА НА АДУ ХУЈУ

0

Учесници 62. Туристичке интернационалне дунавске регате (ТИД) упловили су 2. августа на Аду Хују, где им је традиционално домаћин у Београду Градска општина Палилула. Након дводневног боравка на Ади Хуји током којег ће обићи Београд, регата наставља пловидбу 4. августа према Смедереву.

Општина Палилула приредила је дочек за 130 кајакаша и веслача из двадесетак европских земаља који за 75 дана, од 24. јуна, кад су кренули из немачког града Инголштата веслају Дунавом 2.515 километара до обала Црног мора.

„Ми смо домаћини најдужој, најстаријој и најмасовнијој кајакашкој регати у свету са учесницима из Немачке, Швајцарске, Холандије, Словачке, Хрватске, Румуније, Бугарске, Србије и других земаља. Потрудићемо се као сваки добар домаћин да наши гости имају све оно што им је неопходно, да се осећају код нас и уопште у Београду пријатно и максимално комфорно као код своје куће. Обезбедили смо и туристиче водиче да упознају ближе Београд и посете одређене дестинације. Ми се надамо да смо сваке године све бољи и бољи домаћини“, рекао је заменик председника Градске општине Палилула Дарко Пауновић.  Он је додао да се Општина потрудила да организује стално дежурство екипа Црвеног крста и речне полиције које ће бринути о безбедности учесника регате.

Дејан Јовановић председник Одбора за туризам Кајакашког савеза Србије је захвалио општини Палилула на изузетном гостопримству.

„Без лажне скромности могу да кажем да је дочек овде на изузетном нивоу што се тиче свега, и што се тиче прихвата учесника, њиховог боравка и програма који се организује за нас. Сви томе тежимо и ја сам ове године слао видео записе са нашег дочека на општини Палилула другим етапним местима у Србији да то виде“, истакао је Јовановић.

Упркос високим температурама кајакаши су у групама пристизали на Аду Хују и како каже Јовановић они су навикли на екстремне услове, може да буде и изузетно хладно време, али високе тепмературе им више одговарају.

regata-u

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар