КАЈАКАШИ ККК БСК БОРЧА ГОСТИ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

0

1852_180919-kajakasi-mМлади кајакаши Кану кајак клуба БСК Борча били су данас гости председника Градске општине Палилула Александра Јовичића поводом успеха које постижу у овом спорту на домаћој и међународној сцени.

Прошле године најмлађи кајакаши овог клуба били су прваци на првенству Србије у мини кајаку у конкуренцији 23 клуба, а пре неколико дана седамнаестогодишњи Ђорђе Антонијевић заузео је друго место на Светском првенству у Братислави у „Олимпијским надама“ у категорији једносед на 200 метара.

Председник општине Палилула им је честитао на постигнутим резултатима и упутио жеље да и будућности нижу успехе и наставе путем сестара Оливере и Николине Молдован које су поникле у њиховом клубу.

- Мислим да сте ви генерација која ће да осветла образ нашој земљи и да нас представља на најбољи могући начин у спорту који сте изабрали. Ја сам срећан што сте ви на територији општине Палилула, у Борчи где и ја живим. Иначе сам играо фудбал у БСК Борча на стадиону близу места где ви тренирате, тако да негде осећам и ту припадност, да смо један тим. За мене је важно да из године у годину будете што бољи и да генерације после вас наставе вашим путем, као што сте ви наставили путем сестара Молдован и њима сличним – нагласио је Јовичић.

Он је истакао да ће у наредном периоду Општина издвојити више средстава за активности клуба и око услова одржавања тренинга.

- Од следеће године ћемо направити знатне помаке, јер ћемо се обратити и другим институцијама за помоћ. Ми ћемо одвајати више новца у буџету, јер имамо здравије темеље и враћене неке дугове од раније, па ћемо имати више простора да можемо да појачамо финансијску подршку. Финансијска помоћ није пресудна да ви будете најбољи међу најбољима, то је воља пре свега и таленат, али може доста да допринесе да тренирате у бољим условима и тако постижете још боље резултате – поручио је Јовичић.

Оливера Молдован је захвалила Јовичићу на његовој подршци и подршци Општине Палилула.

1852_180919-kk-bsk-borca

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар