Јовичић и Весић обишли радове на реконструкцији Пете београдске гимназије

0

_DSC2870Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем радове на реконструкцији Пете београдске гимназије који коштају око 3,5 милиона евра.

„Веома сам срећан што смо захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима Владе Србије, а ми у Граду Београду радимо заједно са њима и обезбеђујемо средства за реновирање важних објеката у Београду, дошли у ситуацију да се у ову гимназију уложи око 3,5 милиона евра, да она буде потпуно реконструисана и да пружа оно што треба да пружа једна модерна образовна установа ђацима“, рекао је Весић.

Истакао је да ће школу похађати 1.250 ђака и навео да је рок за завршетак радова први децембар, али да је план да до првог септембра буду завршене све учионице и делови који су важни за наставак школске године, како би се ученици тада вратили у школске клупе, а да се накнадно изводе радови који немају везе са самом наставом.

Весић је захвалио свима који учествују у овоме јер је, како је истакао, образовање најважнији адут који као држава можемо да имамо у 21. веку.

Aлександар Јовичић је захвалио Граду Београду и Канцеларији за управљање јавним улагањима јер је, како је рекао, у последње четири године у овом делу Палилуле уложено много новца.

„Пресрећан сам због тога. Тренутно реконструишемо ову школу у потпуности, гледаћемо да је опремимо и комплетним намештајем како би деца првог септембра могла да похађују наставу у модерном, прелепом објекту“, рекао је Јовичић.

Подсетио је да је реконструисана и Палилуска пијаца, да се сређују улице, зелене површине.

„Када погледате колико је енергије уложено у последње четири године у овом делу града, то се није могло видети у претходних 30 година“, рекао је Јовичић.

Директорка Пете београдске гимназије Борка Поповић је изразила задовољство због обнове те школе на шта су, како каже, дуго чекали.

„Верујем да ћемо, када радови буду завршени, сви бити потпуно затечени када будемо ушли у тај простор где је све ново, чисто и где ће наши ђаци на потпуно другачији начин доживљавати образовање и свој боравак у школи“, додала је она.

_DSC2827

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар