“Зеленим бициклом” до здравља и безбедне вожње у ОШ „Јован Поповић“

0

По конкурсу Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, београдски Центар за развој еколошке свести – Чиста свест, реализује пројекат под називом “Зелени бицикл”, који је посвећен популаризацији коришћења бицикла. Подршку организовању радионице у ОШ „Јован Поповић“ дао је Савет за безбедност саобраћаја Градске општине Палилула.
Једна од веома добро посећених радионица међу београдским школама била је радионица са око 100 малишана, одржана је у ОШ „Јован Поповић“ у присуству директора школе и представника општине који су личним примером дали на значају едукацији за безбедно учешће најмлађих у саобраћају.
Циљ ове кампање је да се ученицима основних и средњих школа, као и деци са посебним потребама у главном граду помогне у савлађивању безбедне вожње бицикла на јавним површинама. Нису запостављени ни аспекти очувања животне средине и смањења аерозагађења у градској средини, нити многоструке користи по здравље оних чија је свакодневна физичка активност усмерена ка бициклизму.
Планирано је да се кампања у прилог безбедном коришћењу бицикла у следећим фазама пројекта спроведе и у другим већим градовима Србије.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар