Завршни радови у парковима и игралиштима у Великом Селу и Сланцима и теретани на отвореном у Борчи

0

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас завршне радове на игралишту и дечијем парку у Великом Селу, спортском терену у Сланцима и теретани на отвореном у Борчи, које у оквиру пројекта реконструкције запуштених дечијих паркова, игралишта и зелених површина спроводи Општина Палилула.

Јовичић је током обиласка истакао да је брига о најмлађим суграђанима у свим плановима и пројектима Општине на првом месту и да ће се сређивање простора у којима они бораве и проводе  слободно време наставити и у будућности.

„Дошли смо до закључка да је за наше суграђане свакако најбитнији комунални ред, односно одржавање и чишћење наших улица и  зелених површина, као и дечија игралишта која су неопходна за наше најмлађе суграђане јер то су задаци који су постављени испред нас од стране грађана и као што видите ми их успешно решавамо“, рекао је Јовичић.

На игралишту и у парку у сеоској порти у центру Великог Села мајстори приводе крају поправке и фарбање клупа, љуљашки, клацкалица, коша и припремају завршно равнање асфалтиране подлоге на игралишту. Претходно је постављена ограда уз коју су поред терена и парка  посађене тује.

У Сланцима су у току завршни радови на спортском игралишту у центру насеља у близини Основне школе „Иван Милутиновић“, које највише користе школарци.  Већ је асфалтиран терен игралишта и прилазне стазе, подигнута је заштитна ограда, поправљени и офарбани кошеви и голови за рукомет и фудбал и офарбане трибине, а следи постављање мрежица на кошевима, сређивање клупа и постављање љуљашки у кутку игралишта намењеном најмлађима.

У насељу Борча, поред вртића „Коцкица“, скоро је завршена реконструкција теретане на отвореном на простору од 2000 метара квадратних. Са овог места уклоњено је око осам кубика смећа, а завршава се замена дрвених делова и фарбање клупа и постављање два велика сунцобрана изнад њих, као и кошење траве око справа за вежбање. Ограда која ће бити постављена у близини терена са теретаном онемогућиће прилаз возилима.

igraliste-Borca igraliste-Slanci igraliste-V-Seloborca-tobogan

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар