УМЕТНОСТ У ПОСЛУ И ПОСАО У УМЕТНОСТИ

0

У данашње време запослени је оптерећен великим бројем приватних и пословних проблема и непрекидно је изложен стресу. Са пословног аспекта посматрано изузетно је важно да се особа бави нечим и ради нешто што воли. Када имамо занимање и посао који нас привлачи и који налазимо занимљивим далеко је лакше носити се са свим проблемима и превазићи све потешкоће. На тај начин ћемо у послу постизати боље резултате и посао радити са више елана и са уживањем.
Вођен жељом да спојим задовољство и посао изабрао сам професију којом се бавим већ преко две деценије. Она ми омогућава да спојим лепо и корисно. Ја јесам по професији менаџер, неко ко се стално суочава са проблемима и покушава да их реши, неко од кога се много очекује и то са различитих страна. Као оснивач и директор фирме „ГОСИ Интернатионал“, на мени је да обезбедим посао, да испратим да производња функционише без проблема, да се испоштују жеље и очекивања клијената, и да се напослетку тај посао и наплати, односно најзаслужнијима, тачније запосленима, и њиховим породицама, обезбеди зарађени приход. У том смислу клијенти од мене очекују да испоручим највиши могући квалитет, а запослени да им се на крају сваког месеца обезбеди оно што су напорним радом зарадили.
На први поглед када се чита овако нешто у ова поприлично тешка времена верујем да читалац већ добија главобољу, али мени то није циљ. Оно на шта бих ја желео да укажем јесте лакоћа, растерећење и задовољство које ја осећам док се бавим својим послом и због саме природе посла, очекивања која сам горе навео не бивају толико оптерећујућа колико мотивишућа, управо из разлога што се бавим послом који волим и у коме уживам и то све захваљујући УМЕТНОСТИ.
У производном асортиману фирме “ГОСИ Интернатионал” израђено је више хиљада различитих предмета и производа, који својим изгледом, дизајном и квалитетом израде представљају права мала уметничка дела. Осим тога што је сваки од њих уникатан и посебан на свој начин, сваки има и неку кратку причу иза себе. И поред свих тих лепих сећања и успомена, од којих нека датирају још од пре две деценије, посебно ме испуњава и радује чињеница да је за сваки од њих заслужан УМЕТНИК у мени. Управо тај аспект мог посла – УМЕТНОСТ, односно креативност и стварање је оно у чему ја уживам, то за мене представља слободу која ми у ствари омогућава да уживам у свом послу. Управо посао у уметности мени омогућава да испољим своје могућности и остварим свој жеље односно уживам у уметности у послу.

Жарко Трипковић
директор „ГОСИ Интернатионал

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар