Трибине о превенцији рака грлића материце

0

Трибине о превенцији рака грлића материце намењене родитељима ученика основних школа са Палилуле, одржаће сe 1. и 3. марта у 17.30 часова згради општине Палилула (сала на првом међуспрату) и 2. марта у ОШ „Раде Драинац“ у Борчи, такође у 17.30 часова, у организацији Градске општине Палилула и Дома здравља „Др Милутин Ивковић“.
О овом великом здравственом проблему код жена због којег се Србија и даље налази у групи европских земаља са највишим стопама обољевања и умирања од рака грлића материце говориће представници Института за jавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут“ и Дома здравља „Др Милутин Ивковић“. Они ће упознати присутне са основним информацијама о учесталости, начинима преноса и последицама нелечене ХПВ инфекције, као и о начинима спречавања обољења.
Предавачи су: др Катарина Боричић – спец. социјалне медицине, др Бојана Павловић – спец. гин. акушерства из Института за јавно здравље Србије, др Александра Ђокић – спец. гин. акушерства и Славица Ђорђевић патронажна медицинска сестра из Дома здравља „Др Милутин Ивковић“ – Палилула.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар