Трећи ”Светосавски турнир“ у убрзаном шаху за основце

0

IMG_6777”Светосавски турнир“ у убрзаном шаху за ђаке основних школа са Палилуле и осталих београдских општина одржан је трећу годину заредом у организацији часописа за децу „Светосавско звонце“ и у сарадњи са Градском општином Палилула и Шаховским клубом ”Краљ”, 31. јануара у Установи културе Палилула.
Турнир је окупио стотинак малишана који су желели да на шаховској табли одмере своје знање и вештине које ова племенита игра носи са собом. Поред деце из основних школа Палилуле, ту су били и њихови вршњаци из других делова Београда, а специјални гости су били ђаци спортисти Православног спортског друштва ”Света Србија”.
Турнир је свечано отворио председник Градске општине Палилула Стојан Николић повлачењем првог потеза. Он је речима добродошлице поздравио све учеснике, приметивши да су се као и претходних година одазвали у великом броју и пожелевши им успешно надметање на 64 поља.IMG_6772

Димитрије Стикић шеф маркетинга „Светосавског звонцета“ се захвалио наставницима веронауке који су се заједно са родитељима деце потрудили да их доведу на ово, већ традиционално „Звонцетово“ шаховско окупљање.
Главни судија турнира била је Марија Лукић, међународни судија, која је децу упознала са осталим судијама уз објашњења правила по којима се игра.
Најбоље пласираним учесницима подељени су пехари, медаље и дипломе.IMG_6830

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар