Трећи Међународни рвачки турнир на Палилули „Победник 2015“

0

Трећи међународни рвачки турнир у слободном стилу за пионире и старије и млађе кадете „Победник 2015“, одржаће се 5. децембра од 12.00 часова у спортској хали у Падинској Скели. Организатор турнира је Рвачки клуб „Победник“ из Борче у сарадњи са Рвачким савезом Србије и Рвачким савезом Београда уз покровитељство Градске општине Палилула.
На турниру ће учествовати више од 200 такмичара из земље и иностранства, од чега је око 80 учесника из Словачке, Словеније, Бугарске, Грчке, Македоније, Босне и Херцеговине и Хрватске.
Подршку турниру, који је осим такмичарског значајан и за популаризацију спорта уопште, а нарочито рвања као једног од најтрофејнијих српских олимпијских спортова, упутили су председник Градске општине Палилула Стојан Николић, председник РС Србије Жељко Трајковић и Милан Јелић из РС Београда, на конференцији за новинаре организованој 1. децембра поводом одржавања турнира.
„РК Победник је добар пример како један спорт који није ни фудбал ни кошарка или неки други популарнији спорт, може да се развија. Веома ми је драго што овај наш турнир расте и што све више деце жели да се бави овим спортом, јер у овим злим временима врло је важно склонити младе са улице и усадити им неке праве вредности, а спорт као такав, учи их пре свега, да победе и да изгубе и како да се понашају и у једној и у другој ситуацији. Надам се да ће у суботу хала у Падинској Скели бити пуна не само такмичара, него и људи који ће доћи да пропрате ово такмичење“, рекао је Николић.
Трајковић је у име РС Србије честитао председнику РК „Победник“ Александру Гачановићу и његовим сарадницима на огромном ентузијазму и енергији коју улажу да њихов клуб и ово такмичење заживе у оквиру РС Србије у оквиру града Београда. Захвалио им је што развијају, једну грану рвачког спорта, а то је рвање слободним стилом, олимпијску дисциплину, у којој у Србији, како је истакао, још увек нема довољно успеха. „Такав посао радити у Београду захтева огроман ентузијазам и енергију и надасве љубав, ми смо ту да вас подржимо. Одлични сте кренули са турниром ми смо поносни и срећни што смо суорганизатори, што имамо вас за партнере“, рекао је Трајковић.
Председник РК „Победник“ захвалио је присутнима на подршци око организације турнира, нагласивши да се нада да ће његов клуб оправдати очекивања. Најавио је добру атмосферу на турниру као и ранијих година изразивши наду да ће се у будућности проширити у такмичање и за јуниоре и сениоре.
На предлог председника Градске општине Палилула Стојана Николића, како је најавио Гачановић, РК „Победник“ ће на турниру промовисати и отворити секцију рвања за децу са инвалидитетом. Као гости турнира учествоваће два дечака са инвалидитетом из Хрватске која су уз помоћ рвачког спорта веома напредовала.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар