Свечаности у палилулским школама поводом Светог Саве

0

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, заменик  председника, председник Скупштине и чланови Већа општине присуствовали су данас свечаном обележавању Светог Саве у свим палилулским основним и средњим школама.

На свечаностима је поред традиционалног сечења славског колача приређен богат културно-уметнички програм посвећен првом српском архиепископу, просветитељу и творцу законодавства.

У Основној школи „Раде Драинац“ у Борчи, Јовичић је честитајући ученицима и наставницима славу рекао да се радује што присуствује  свечаности поводом њиховог највећег и најлепшег школског празника. Он је нагласио да школе са Палилуле увек могу очекивати подршку општине и да је његова жеља као председника, да ученици и школе са Палилуле буду најбоље, а Палилула најбоља општина.

Међу гостима на слави било је четворо деце миграната из Авганистана који ће бити укључени у редовну наставу у Основној школи „Раде Драинац“ у оквиру пројекта „Подршка образовању деце и ученика миграната, избеглица на територији Србије“, који спроводи УНИЦЕФ и Центар за образовну политику.

savindan-1 savindan-2

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар