СВЕЧАНО ОТВОРЕН „ВЕЛИКИ УСКРШЊИ КАРНЕВАЛ“ НА ТАШУ

0

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић данас је свечано отворио дводневни „Велики ускршњи карневал“ на простору Ташмајданског парка и поручио да ће карневал у годинама које долазе постати традиционалан.

„Велики ускршњи карневал“ замишљен је као породични догађај, не само забавног већ и хуманитарног карактера, а малишани и њихови родитељи моћи ће да овај хришћански празник проведу уз музику, плес и такмичења.

Јовичић је пожелео добродошлицу свим посетиоцима на првом Ускршњем карневалу који организују Градска општина Палилула и Асоцијација Београдски манифест.

„Дошли смо на идеју да покренемо једну овако дивну акцију која је са једне стране хуманитарног карактера, а са друге стране можемо да у лепом распложењу проведемо празнике“, рекао је председник ГО Палилула.

Како је истакао, сав новац прикупљен на караневалу донираће се онима којима је новац најпотребнији, додајући да у одабиру коме ће новац бити додељен учествују ученици палилулских основних школа.

Председник је навео да посетиоце „Великог ускршњег карневала“ у наредна два дана очекују бројна такмичења, али и вредне награде које је Општина припремила за најмлађе суграђане.

829_uskrsnji-karneval

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тако ће бити одржано такмичење у туцању јајима, такмичење за најлепше јаје, најбоље украшену корпу, као и такмичење у пузању беба где ће Опстина беби победнику доделити беби колица.

„Дођите да се дружимо и надам се да ће ово постати пракса не само на територији општине Палилула, него у свим београдским општинама“, поручио је Јовичић.

Карневал је свечано отворен плесном тачком мажореткиња, а малишане су, такође, забављали и перкусионисти са карневалским ритмовима, штулаши, жонглери, кловнови, пантомимичари.

До сутрашњег затварања планирани су атрактивни плесни програми, дечији хорови, културно-уметничка друштва, одржаће се и неколико креативних радионица, ускршњих дечјих представа и пројекција биоскопа на отвореном.

Председник је навео да посетиоце „Великог ускршњег карневала“ у наредна два дана очекују бројна такмичења, али и вредне награде које је Општина припремила за најмлађе суграђане.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар