Супернатурал фестивал прославио Дан планете Земље

0

Супернатурал парк, Ада Хуја

Захваљујући лепом, сунчаном дану, спектру зелених активности и изузетним  музичким бендовима  као што су Мy Пеопле, ДЛМ, Обојени програм и Даркwоод Дуб,  велик број љубитеља природе окупио се у Супернатурал парку на осмом Супернатурал фестивалу да заједно прослави Међународни Дан планете Земље!

Хиљаде деце са породицама уживало је у песмама наша два најбоља дечијих хора, Колибри и Чаролија, а поред тога весело су учествовали у едукативним и спортским радионицама ‘Потрага за благом’ у Теленор лавиринту, садњи цвећа испред Роса учионице и Капоери.supernatural02

Супернатурал еколошки и едукативни програми одвијали су се у пет зона. У Роса учионици одржано је Бирд wатцхинг wорксхоп, Култура Дунава, Дунавска стратегија и Тхинк Тханк, Подржи да се одржи – Делхалезе панел и предавање Амбалажни отпад као ресурс. Сви овогодишњи предавачи су били експерти и стручњаци из обласи заштите животне средине и бизниса. Гости из Немачке, НВО Агапедиа својим излагањем на тему која је везана за Дунавку стратегију  конкретно је својим присуством на фестивалу указала на важност повезивања Дунавког региона.

Грен Комјунити је окупио петнаест организација, зелених иницијатива, институција као што су: Национални  парк Ђердап, Винча- Археолошко налазиште, WWФ, Биолошки факултет, Греен линк, ТОС, ТОБ, Туристичка организација Неготин, ЛОА, Wилд Сербиа које су својим учешћем на фестивалу представиле своја залагања и активности из области очувања животне средине.

„Рајачке пимнице“,  Снешка Јандрлић, „Биошпајз“, „Фисх Фест“, „Мед са Хомоља Радосављевић“, „Рајкине пите“, „Градске пијаце“  су ове године на Зеленој пијаци  посетиоцима подарили богатство здравих домаћи, органски производа и могућност да сазнају нешто више о здравим навикама у исхрани.

ЈКП Зеленило Београд, Расадник Опово, Јованка баштованка и Греен даy били су  излагачи у Супернатурал пластенику и овај простор су обојили својом цветном понудом. Поред излагача , Завод за заштиту природе Србије је на свом штанду најмлађима поклањао бојанке као едукативни материјал о угроженим животињским и биљним врстама.

Активна зона  у сарадњи са компанијом Кока Кола Хелленик, једна од новина у Супернатурал парку, привукла је уживаоце спорта а наручито љубитеље одбојке на песку.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар