Студентска политичка конференција „Златибор Опен“: Александар Јовичић одржао предавање студентима

0

У оквиру студентске политичке конференције „Златибор Опен“ председник београдске општине Палилула Александар Јовичић, заједно са председницима општина Сокобања и Горњи Милановац, Исидорем Крстићем и Дејаном Ковачевићем одржао је предавање студентима Факултета политичких наука на тему „Власт и ингеренције на локалном нивоу“.

Пред више од 250 судената Јовичић, Крстић и Ковачевић објаснили су рад и функционисање градских општина и локалних самоуправа.

-Велика је част али и велика одговорност бити овде данас са вама јер ви сте најбоље што Србија данас има, ви сте будућност. Зато вас молим да данас будете крајње отворени и да сва своја запажања али и дилеме поделите са мном, ја волим да чујем најбоље и трудим се цео живот да учим од најбољих – поручио је студентима Јовичић.

Он је истакао да је преузимајући функцију председника највеће београдске општине имао дилему да ли је то што је најмладји председник општине у Србији предност или мана.

Сада, девет месеци по ступању на дужност сигуран сам да је то предност и да младост носи са собом и енергију и ентузијазам али и одговорност, баш због тога што ће они који неће или не могу да вас испрате рећи- ма он или она је млад, шта он зна? Нека Вас то никада не обесхрабри, напротив нека вам буде мотивација да боље и више радите, а ваши резултати ће све демантовати уместо вас – рекао је Јовичић.

Председници општина Сокобања и Горњи Милановац Исидор Крстић и Дејан Ковачевић, говорили су о ингеренцијама локалне самоуправе и сарадњи са министарствима, али и о проблемима са којима се сусрећу у улози прве инстанце којој се градјани обраћају.

Златибор Опен 2017 је трећа конференција Студнтске уније Факултета политичких наука о економским и политичким дешавањима која окупља студенте  из Србије и региона.
Zlatibor-1 Zlatibor-2 Zlatibor-3

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар