Стојан Николић на изложби студената са њиховог путовања по Европи

0

Изложба фотографија 138 најуспешнијих палилулских студената са путовања по Европи, којим их је наградила Градска општина Палилула, отворена је 14. априла у Установи културе Палилула. Отварању изложбе присуствовао је председник Градске општине Палилула Стојан Николић.
На фотографијама су најлепши детаљи и успомене забележене током обиласка Беча, Антверпена, Амстердама и Берлина од 7. до 14. марта у оквиру пројекта Градске општине Палилула и Канцеларије за младе Палилула „Студентске посете европским престоницама културе“, у оквиру којег су организована још два путовања за најуспешније студенте Палилуле прошле године.
„Овде је сјајна атмосфера. Надам се да сте се тако лепо провели и на путовању, да сте стекли нове пријатеље и вратили се расположенији са новим искуствима и сазнањима. Није фраза, веома нам је драго да вас имамо овде на Палилули и урадићемо све да вам то и покажемо. Ова наша путовања су ситница, не решавају ниједан озбиљан животни, материјални проблем и више бих волео да сам могао сваком од вас да средим стипендију, али мислим да и тим ситницама, гестовима држава треба да даје до знања да нисте сами и да веома цени то што радите“, истакао је Николић.
Филип Марков члан Већа општине је рекао студентима да је општина Палилула поносна што су њени становници и да им жели да остану тако успешни и у будућности.
У име свих студената, Градској општини Палилула која једина у граду организује екскурзије за студенте, захвали су на незаборавном искуству и проводу, Сандра Ђиновски студент Филолошког факултета и Андреј Радуловић са ФОН-а. Они су прочитали кратку репортажу о утисцима из Беча, погледима на реку Шелду у Антверпену, гостољубивим Холанђанима у Амстердаму, Ван Гоговом музеју, дверним кломпама и Берлину, граду музеја античке уметности.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар