Семинари и показне вежбе о безбедности у саобраћају за трактористе, мотоциклисте, предшколце и ђаке

0

Савет за безбедност саобраћаја Градске општине Палилула организује од 20. марта до средине априла семинаре и показне вежбе на полигонима о безбедности у саобраћају за пољопривреднике, васпитаче, наставнике, предшколце и ученике.
Први семинар под називом „Буди виђенији тракториста“ намењен пољопривредницима-трактористима, одржава се 20. марта у 17.00 часова у свечаној сали „Ђурђевдан“ у Овчи. Пројекат спроводи Српски комитет за безбедност саобраћаја.
„Безбедност у саобраћају“ је назив следећег предавања и практичних вежби на полигону у ОШ „Јован Поповић“ и ОШ „Филип Вишњић“ од 28. до 30. марта, од 9.00 до 13.00 часова, за ученике првих и других разреда. Обухваћене су поред ове две школе и ОШ „Стеван Дукић“ и ОШ „Др Арчибалд Рајс“.
Средњошколци ће имати прилику да сазнају о безбедности вожње мотоцикла на предавању и показној вежби „Безбедно на два точка“ у Установи културе 30. марта од 10.00 до 13.00 часова.
У априлу се одржава семинар „Унапређење знања о безбедности у саобраћају“ чији је основни циљ унапређење знања наставничког и васпитачког кадра из области саобраћајног образовања и васпитања, са издавањем сертификата о похађању и непосредном раду са децом-ученицима на семинарима.
Програмом Савета за безбедност саобраћаја Градске општине Палилула предвиђено је предавање и практично учење понашања у саобраћају за старије и предшколске групе 8 палилулских вртића ПУ „Бошко Буха“, под називом „Сваки корак безбедан и лак“. Малишани вртића „Мали принц“ били су учесници овог програма крајем октобра прошле године.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар