Сајам запошљавања на Палилули привукао велики број незапослених

0

Сајам запошљавања у организацији Нациналне службе за запошљавање и Градске општине Палилула, одржан 22. децембра у Центру за културу „Влада Дивљан“, окупио је 27 послодаваца са око 780 радних места у понуди и више стотина незапослених који су дошли да потраже запослење.

Понуде за слободна радна места  на штандовима су изложили привредници и фирме из различитих области делатности, од корпорација до индивидуланих произвођача. Међу компанијама које су на Палилули понудиле посао биле су Вулкан издаваштво, Лабораторија Београд, Тргоцентар, Меркатор С, Имлек, Credit Agricole Banka, Фриком, Панорама Вишњица, Unitrade Export, Биље Борча, Општа болница Bel medic и многи други.

Преко 50 различитих профила професија нашло се у понуди за запослење, од инжењера електротехнике, саобраћаја, прехрамбених техничара, возача, продаваца, радника  обезбеђења до лекара, медицинских сестара, конобара, економиста, психолога, бравара, вариоца, столара, програмера и многих других занимања.

Заменик председника Градске општине Палилула Дарко Пауновић је приликом отварања сајма захвалио послодавцима што су узели учешћа на сајму и изразио наду да ће сви незапослени који су се ту нашли следеће године бити на својим радним местима. “ Желим да велики број вас у 2017. години не буде у статусу незапослених лица и надам се да ћемо наредне године организовати још једну овакву манифестацију и да ће највећи број вас добити прилику да заснује радни однос“, рекао је Пауновић.

Синиша Кнежевић испред Београдске филијале Националне службе за запошљавање је изјавио да је палилулски сајам један у низу сајмова који су одржани у току 2016. године. „С  поносом могу да истакнем, с обзиром да пратимо реализацију и ефекте запошљавања сајмова шест месеци након њиховог одржавања, да смо за првих 6 месеци после одржаних сајмова 766 лица запослили са оваквих догађаја што показује ефекат од 30,6 посто“, истакао је Кнежевић.

Он је навео да је Београдска филијала Националне службе за запошљавање запослила са евиденције 69.970 лица, од тога  само на Палилули за првих 11месеци готово 5.000 лица.

Помоћник председника Градске општине Палилула Милош Алексић је изразио очекивања да ће највећи број Палилулаца и других грађана Београда ову прилику искористити да попуни што већи број понуђених радних места у складу са својим интересовањима и са својим образовањем.

Алексић је најавио да ће Градска општина Палилула поново организовати сајам запошљавања следеће године у много масивнијем обиму, са већим бројем послодаваца и понуда за незапослене.sajam zaposljavanja 3 sajam-zaposljavanja-1 sajam-zaposljavanja-2

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар