Реновиран објекат Основне школе „Олга Петров“у Ковилову

0

Градска општина Палилула уз подршку компаније Хенкел реновирала је  школу у Ковилову, истурено одељење Основне школе „Олга Петров“ из Падинске Скеле, коју је 29. децембра обишао Станко Гујаничић члан Већа општине задужен за образовање.

Објекат школе од око 140 метара квадратних који је био, према речима директорке школе Мерице Буј Бјелогрлић, у веома запуштеном стању комплетно је реновиран од крова до пода.  Замењени су прозори, избачени чучавци и сређени тоалети са умиваоницима, постављена су нова улазна врата у школу, остала врата офарбана, постављен ламинат, плочице, сређен кров, олуци.

„Оно што је било стварно у катастрофалном стању сад је лепо, пријатно за рад, за учење. Ништа ово не би могло без разумевања општине. Јако је важно да имамо одличну сарадњу, да општина разуме проблеме које школа, иначе има са својих девет  објеката. Ми смо врло специфични, јер нисмо под једним кровом, расути смо по ритовима“, каже директорка.

Школа у Ковилову са 22 ученика тренутно има два комбинована одељења од првог до четвртог разреда. Основна школа „Олга Петров“ има укупно 807 ученика, матична зграда има само ученике од петог  до осмог разреда, од првег до четвртог имају Дунавац, Бесни Фок, Врбовски, Ковилово, Глогоњски рит, Јабучки рит, Товилиште и Прелив.

Гујаничић је рекао да је стратегија општине да се све те школе среде и оспособе за нормалан рад у наредном периоду. „Не знам да ли ћемо стићи све у току 2017/2018. године, али до краја мандата ове садашње власти, циљ је да се све школе буду овако сређене. Истурена одељења осталих школа су, такође, у лошем стању, годинама се  ништа није улагало. Значи кренули смо, сад је сређена школа у Ковилову, у Бесном Фоку се ради, и идемо даље“, нагласио је Гујаничић и захвалио компанији Хенкел на сарадњи.

Ивана Стиковић из компаније Хенкел, бивша ученица школе је објаснила да је Хенкел учествовао у реконструкцији школе захваљујући својој глобалној МИТ иницијативи  у оквиру које запослени предлажу, а компанија донацијама помаже пројекте за које су запослени заинтересовани и за које сматрају да ће допринети напретку шире друштвене заједнице.

Извођач радова била је фирма „Домус градња“ за чије раднике сви у школи кажу да су били максимално ангажовани, да су квалитетно извели радове и што је наважније настава није прекидана јер су радили  у поподневним терминима и викендом.
skola-Kovilovo-4 skola-Kovilovo-3 skola-Kovilovo-2skola-Kovilovo-1

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар