ПРВОГ СЕПТЕМБРА ОТВАРА СЕ ЗА САОБРАЋАЈ УЛИЦА МАРИЈАНЕ ГРЕГОРАН

0

1842__dsc0424Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем завршне радове у Улици Маријане Грегоран на Карабурми, која ће првог септембра у вечерњим сатима бити отворена за саобраћај.

Улица је комплетно реконструисана од подземне инсталације, асфалта и тротоара, а вредност изведених радова износи 97 милиона динара.

- Улица Маријане Грегоран је важна улица јер овде живи скоро педесет хиљада људи, а била је што се квалитета тиче једна од најгорих улица, свако ко је прошао овом улицом било га је срамота да уопште постоји таква улица у граду – истакао је Весић.
Навео је да су урађени обимни радови на реконструкцији улице које су изводили ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и предузећа „Београд пут“ и „Путеви Београда“. Захвалио је директорима ових предузећа на изведеним радовима, као и помоћнику градоначелника Александру Марковићу који је координирао радове.

- Радови су завршени много раније него што је првобитно планирано. У ову улицу је уложено 97 милиона динара. Као што видите тротоари су ширине 2,8 метара, улица ширине 7 метара, а биће потпуно за саобраћај пуштена у недељу увече, значи за понедељак када креће школска година и када креће јавни превоз биће потпуно у функцији – рекао је заменик градоначелника и додао да је поносан што су ове године на Карабурми урађене три улице, поред Маријане Грегоран, улице Патриса Лумумбе и Вишњичка улица и да су радови за све три улице коштали 340 милиона динара.

- То само говори да је нама сваки део града подједнако важан. Ово је подједнако важна улица колико и Карађорђева, ово је главна веза људи са Карабурме и центра града. Ја мислим да се деценијама није оволико улагало кад су у питању путеви и улице на територији града. Наравно захвални смо Градској општини Палилула, они су предложили да се ова улица ради.

Јовичић је истакао да рекострукција Улице Маријане Грегоран, која је била у веома лошем стању, представља добар пример како се ради, јер је најпре рађена инсталација испод нивоа асфалта.

- Све је урађено беспрекорно и пре рока. Желим да се захвалим господину Весићу, као и господину Александру Марковићу који је нон-стоп био на терену. Мислим да су грађани Карабурме у овом тренутку задовољни што ће ова улица бити потпуно другачија, модерна, што је материјал који је уложен у ову улицу као када се ради Ресавска, Београдска или било која друга улица. Значи не постоји дискриминација, да ли је то Карабурма, или је центар града, или Борча. У овом тренутку се, такође ради, неколико улица од стране Града Београда на левој обали Дунава, конкретно у Борчи и наставићемо том динамиком. Мислим да ће из године у годину буџети општински и градски, због домаћинског понашања бити све богатији, како бисмо могли да одговоримо на све проблеме наших суграђана – нагласио је Јовичић.

Секретар Секретаријата за јавни превоз Јовица Васиљевић је навео да се 2. септембра са почетком школске године враћају линије аутобуса 16, 23 и 25 на редовну трасу кретања у смеру од Карабурме према центру града, а чим се заврше радови на водоводној мрежи у Улици војводе Мицка Крстића биће пуштен и други смер од центра града према Карабурми регуларном трасом. До тада ће јавни превоз саобраћати преко Омладинског стадиона до Маријане Грегоран и даље редовном трасом.

1842__dsc0417

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар