Пролећни карневал за будуће прваке

0

На Ташмајдану ђаци ОШ „Старина Новак“ организовали програм посвећен предшколцима.Маскирани малишани уз песму и рецитације показали да школа није баук.

- Карневал је сјајна и креативна идеја. Моје дете, сада ђак првак, прошле године пре уписа било је на истом овом месту. Захваљујући овој манифестацији упознао је школу на лепши начин – прича Ана Кнежевић Бојовић, млада мама у публици.
Пролећни карневал је део радионица кроз које се будући прваци и њихови родитељи упознају са школом „Старина Новак“. План је да организују исто и следеће године, када ће неки нови клинци, са зубом мање, рецитовати песме о сунцу и показати да су „весељаци ведра лица, очију плавих ко пролећна љубичица“.

БОГАТА ИСТОРИЈА
ОШ „Старина Новак“ основана је далеке 1922. године, као четворогодишња народна школа на Палилули, тада сиромашној периферији престонице. Прва генерација ђака је уписана школске године 1922/23.
Пре Другог светског рата ова школа је прва имала кино-пројектор, као и ученичку и наставничку библиотеку.

ПРОЛЕЋНИ карневал намењен будућим школарцима ОШ „Старина Новак“ одржан је у уторак у Ташмајданском парку. Маскирани ученици млађих разреда, предвођени учитељицама, продефиловали су у колони, позивајући предшколце да им се придруже.

Уз ноте класичне музике али и дечје песме, окупили су се ђаци од првог до четвртог разреда на простору испред ресторана „Шанса“. Двоје по двоје, стигли су пешке од своје школе, коју поносно представљају другу годину заредом. Пажњу пролазника овога пута привукли су „Индијанци“, „ласте“, „лептири“, „пчелице“ и мала „сунца“.

- Све маске направиле су учитељице заједно са децом. Уживали су док су правили перушке и бојили своја лица. Сада су сви трећаци „Индијанци“, а прошле године били су „цветићи“ – задовољно објашњава учитељица Младенка Башић. Дечја граја и осмеси испунили су београдски парк. Око клинаца и клинцеза шкљоцали су фото-апарати. Радознали предшколци су пратили масу и тражили да приђу ближе. Окупили су се баке, деке и родитељи, певајући дечје песме, чије стихове нису заборавили.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар