Проглашени победници акције „За зеленији Београд“ на Палилули

0

Акција „За зеленији Београд“ на Палилули завршена је данас уручењем награда победницима у пет такмичарских категорија.

Најбоље учеснике акције поздравио је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић: „Желим да вам захвалим што имате свест о томе да треба да чувамо нашу животну средину и окружење. Ја бих волео, с обзиром на то да нам свакодневно долазе грађани са жалбама о дивљим депонијама, неуређеним улазима, терасама, да се сви угледају на вас и да сви на неки начин помогну да ова наша локална заједница буде лепше и боље место за живот“, рекао је Јовичић и нагласио: „Ми ћемо се борити, имамо пуно енергије да на том путу истрајемо, да се боримо за све зелене површине, за улазе у свим стамбеним зградама. Чак имамо идеју, и са градоначелником смо разговарали, да почнемо кад то надлежности дозволе да радимо и фасаде. Мислим да у наредне четири године треба да променимо лице наше Палилуле, да имамо богатије садржаје и за наше малишане у смислу зелених површина и игралишта, у смислу свега онога што чини живот у 21. веку“, истакао је Јовичић.

За најлепшу зелену површину око стамбене зграде проглашена је стамбена зграда у Улици Милана Зарића број 5 у Борчи. Иста зграда има и најлепши балкон-балкон Весне Милосављевић.

За најлепше школско двориште проглашено је двориште Пољопривредне школе са домом ученика ПК „Београд“ на Панчевачком путу број 39.

Најлепше зеленило у категорији предшколских установа има Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Диљској улици број 12.

Зелена површина око ресторана „Nensico“ у Улици бела стена бб у Вишњици проглашена је за најлепшу зелену површину испред пословног објекта

Победницима у свим категоријама уручене су дипломе и награде – баштенски алат, пумпе за воду, саксије, саднице, семе, ђубриво и др.

Поред председника Општине проглашењу најбољих у акцији „За зеленији Београд“ присуствовали су заменик председника др Дарко Пауновић и члан Већа општине Урош Прибићевић, задужен за екологију.

150716-zeleniji-bg1 150716-zeleniji-bg2 150716-zeleniji-bg3

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар