Привредни скуп о субвенционисању за запошљавање и конкурсу за јавне радове

0

Привредни скуп о субвенционисању за запошљавање и конкурсу за организовање и спровођење јавних радова, који спроводи Национална служба за запошљавање, одржан је 1. марта у Установи културе Палилула у организацији ГО Палилула и Клуба привредника Палилула. Представници Националне службе упознали су палилулске привреднике са својим пројектима.
„Проблеми кад су у питању незапослена лица у Србији не трају од јуче то је нешто што нас прати неколико деценија. Последњих неколико година што због светске економске кризе, што због поприлично лошег економског амбијента у Србији и региону дошло је до рецесије. Наша влада као и локалне самоуправе покушавају на разне начине да стимулишу привреднике. Клуб привредника општине Палилула учествује у оваквим акцијама догађајима читав низ година Бар десетак година смо у подршци коју пружамо привредницима. Кренуло је са сајмовима запошљавања, имали смо пет сајмова и том приликом се 900 људи запослило. Након тога је кренула озбиљна рецесија и светска економска криза тако да такве манифестације нисмо више одржавали али смо зато спроводили друге пројекте као што су породични бизнис и прошле године смо започели један јако добар пројекат „Палилулски пословни анђео“ и том приликом смо запослили три нова млада предузетника тачније три нове фирме су се основале, добили су бесповратна средства од по 3.333 евра.
Национална служба за запошљавање има другачији концепт и наравно већа средства и циљ је да сваки привредник који има могућност да запосли ново лице добиће субвенцију од Националне службе за запошљавање у вредности од 160 хиљада динара“; рекао је Томислав Јованови, председник Клуба привредника Палилула.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар