Пријатељски сусрет ученика из Нове Вароши и Борче

0

Пријатељски дочек приредили су ученици и наставници Основне школе „Раде Драинац“ из Борче својим гостима из Основне школе „Живко Љујић“ из Нове Вароши, који ће од 15. до 17. маја боравити у Београду у оквиру програма „Унапређење људске сигурности“ и пројекта „Град добрих домаћина“, који финансира Фонд Уједињених нација за људску сигурност. Организатори сусрета су канцеларије за младе Новог Пазара и Палилуле уз подршку Канцеларије Владе Републике Србије за људска и мањинска права.
Ученици шестих и седмих разреда, њих око 50 из Нове Вароши смештени су код својих другара и заједно ће ићи на излете, такмичити се у спорту, организовати радионице и посетити знаменитости Палилуле и Београда.
DSC_0162„Ово је програм који је од 2013. године успео да окупи око 800 деце из разних градова из целе Србије. Циљ нам је био да окупимо што је могуће више младих људи и да они склапају пријатељства која ће трајати много дуже од овог нашег пројекта. То је оно на чему смо радили, заправо на спајању деце из разних делова Србије и ево сада имамо бус од педесетак деце из Нове Вароши који долазе да праве пријатељство које ће трајати читавог живота и ми мислимо да је то заиста велики успех“, рекла је стална координаторка УН у Србији Ирена Војачкова Соларно.
DSC_0154Сузана Пауновић је истакла да Владина Канцеларија за људска и мањинска права на чијем је челу подржава све оно што шири дух толеранције и разумевања међу младим људима нарочито међу основцима, тј. у животној доби кад је најзначајније да добију поруке које их упућују, да морају поштовати оне који су другачији, различити, било по религији, по националној припадности или по било којој другој особености.
DSC_0150Испред Градске општине Палилула пригодној свечаности присуствовали су чланови Већа општине Игор Шишић и Филип Марков, који је поздравио госте. Члан Градског већа Новог Пазара Сеадетин Мујезиновић, захвалио је на гостопримству.DSC_0120

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар