„ПРИЧЕ ИЗ ДУШЕ“ – ФОРУМ ТЕАТАР са корисницима психијатријских услуга

0

„ПРИЧЕ ИЗ ДУШЕ“ је интерактивна позоришна представа настала на основу прича и искустава чланова и чланица Удружења корисника психијатријских услуга „ДУША“ у сарадњи са Удружењем КЕЦ МНРО и ТРАНСФОРМАТОРОМ – платформом за трансформацију стварности путем уметности, коју можете да погледате, 27. фебруара у 20.00 часова у мултимедијалној сали Установе култура Палилула.
Циљ представе је са једне стране оснаживање самих учесника и развој њихових потенцијала за здрав и креативан живот, а са друге стране усмеравање пажње јавности на тешкоће са којима се особе са психичким потешкоћама свакодневно сусрећу и позивање на солидарност како би се смањила дискриминација и стигматизација према овим људима, и како би им се омогућило да живе достојанствено и равноправно са осталим члановима друштва.
„ПРИЧЕ ИЗ ДУШЕ“ представљају стварне, опипљиве приче, а овај позоришни догађај представља вежбу за реалност.
Учесници-глумци у представи су чланови и пријатељи Удружења „ДУША“: Никола Репец, Петар Југовић, Милутин Савић, Огњен Мицић, Јовица Блажевски, Весна Аврамовић, Самир Бићак и Владимир Јанковић.
Водитељка креативног процеса и модераторка интерактивног дела представе: Вера Ерац, психолошкиња и практичарка примењеног позоришта и плеса (ТРАНСФОРМАТОР).
Извођење представе омогућиле су Градска општина Палилула и Установа културе Палилула у оквиру пројекта „Простор за душу“ који заједно спроводе Удружење Душа, Удружење Простор и ТРАНСФОРМАТОР. Улаз је слободан.

Plakat isecen

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар