Поверење у сараднике, професионализам, сигурност – кључ успеха

0

„Еурорачуноводство“

Поверење у сараднике, професионализам, сигурност – кључ успеха

Компанија Еурорачуноводство која је у сарадњи са Градском општином Палилула и палилулским Клубом привредника, покренула јединствен пројекат донаторског подстицаја за младе предузетнике „Палилулски пословни анђео“, препознатљиво је име у пословним круговима у области књиговодствених услуга. Од појављивања на тржишту Србије 2008. године, компанија је увела нов приступ у сфери финансија у складу са европским стандардима. Стога је за врло кратко време посталa препознатљиво име у пословним круговима и једна је од ретких компанија која поседује сервис за књиговодство.
Еурорачуноводство у својој понуди има широку лепезу услуга – рачуноводствене услуге, саветодавне, регистрацију предузећа, а поседују и курирску службу. Како кажу запослени, добри пословни односи код њих су на првом месту, сваком клијенту приступају индивидуално и увек настоје да му пруже нешто више.
Оснивач „Еурорачуноводства“ Словенац Урош Стошитцки истиче да је кључ успеха у сваком бизнису, сарадња и међусобно поверење. „Ја сам имао фирму у Словенији тако да је логично било повући потез да дођем у Србију. Србија је велика земља, увек смо добро сарађивали у оној великој Југославији. Из Словеније смо пренели приступ раду на неки други начин, значи квалитетнији по мом мишљењу, начин који пружа више поверења у сараднике, професионализам, сигурност у послу“, каже Стошитцки.
Овај млади пословни човек сматра, да у бизнису није све у новцу: „Са партнерима радимо тако да им дајемо и бесплатне сугестије типа, шта у послу може да се ради, а да се не наплати, да се искористе пословни контакти, али не тако да свако има своју причу, него да радимо заједничку причу, да смо стварно сарадници“, истиче Стошицки.

„Бизнис није фирма, већ људи који раде у њој“

Тим „Еурорачуноводства“ је састављен од 14 запослених, углавном младих људи. Иду на све релевантне семинаре који су повезани са књиговодством у иностранству и уче западне методе пословања.
Иако није најстарија, Драгана Бугарин је у компанији од њеног оснивања. Почела је да ради на позицији књиговође, али је врло брзо напредовала, за кратко време је постала шеф рачуноводства. „Поред организације посла и комуникације са клијентима, у смислу рачуноводственог и финансијског саветовања, сарађујем и са државним институцијама. Уско сам специјализована за средња предузећа специфичних делатности, као што су трговина електричном енергијом и грађевинарство. Кроз сарадњу са ревизорским кућама стекла сам искуство у интерној и екстерној ревизији, као и у изради завршних рачуна према међународним стандардима“, наводи своја задужења у фирми Драгана Бугарин. Еурорачуноводсто
Њена колегиница Ђурђија Гачић, по занимању дипломирани економиста рачуноводственог смера у „Еурорачуноводство“ је дошла пре три године. Каже да је добила шансу за брз лични и професионални развој. „Уз стручни тим „Еурорачуноводства“ сам за веома кратко време научила посао и постала самостална. Моје задужење у фирми је поред књиговодства, што обухвата обрачун пдв-а, обрачун зараде, израду завршног рачуна, такође, и оснивање и ликвидација предузећа, што за мене као економисту представља посебан изазов“, каже Ђурђија и додаје да захваљујући комуникацији са клијентима странцима има прилуку да усавршава своје знање енглеског језика. „У Еурорачуноводству имам ту привилигеју да сам окружена успешним и образованим људима“, закључује Ђурђија.
Директорка маркетинга „Еурорачуноводства“ Лана Ћурчић најављује нове активности компаније: „Преко лета ћемо имати хуманитарну акцију у виду обуке угроженим групама са Палилуле. Желимо наш лични бизнис да проширимо. Прошле године нам је био циљ проширење „Еурорачуноводства“, и то смо учинили, поред матичне куће у Земуну, проширили смо се на Палилулу и Савски венац, следећег месеца бисмо требали да се проширимо и на Нови Београд. Преговорамо са Новим Садом и Нишом, и план нам је да имамо пословнице по целој Србији“, каже Ћурчић.
Сарадник „Еурорачуноводства“ Роберт Андолшек, који се бави од пре три године пословним коучингом и више од две деценије је у бизнису, каже да су у бизнису битне три ситуације: продаја, производња и финансије. „Еурорачуноводство је српска компанија обликована од стране људи. За мене бизнис није фирма, већ људи који раде у тој фирми. У „Еурорачуноводству“ има јако пуно емоција, преданости, професионалности, и моје искуство и искуство мојих клијената са њима је феноменално. Имати партнера на подручју финансија, као што је и директор рекао, који може да те саветује и доживљава твој предузетнички проблем на подручју пореза, финансија или инвестиција као свој проблем, најбитнија ствар коју могу истакнем код „Еурорачуноводства“, каже Андолшек.

„Посао само због пара не вреди ништа“

Пројекат „Палилулски пословни анђео“ је показао да ја „Еурорачуноводство“ друштвено одговорна фирма: “Друштвена одговорност је нешто најбитније у послу, јер посао само због пара не вреди ништа. Паре које зарадимо треба да поделимо, да ли је то у породици или је то у друштву, најлепше је, да је то у друштву међу пријатељима и сарадницима. И ми наше клијенте тако третирамо као сараднике и хоћемо да помогнемо широј популацији у Београду, младим људима који се не сналазе, који иду можда кроз школовање које није тако савремено и где не могу да добију конкретно неке контакте у Србији или у иностранству. На тај начин ми желимо њима да омогућимо приступ ка стварном послу“, каже Стошитцки.
Његова компанија поред донације младом предузетнику пружа и комплетну помоћ око оснивања фирме.
„Ми смо понудили новац, три пута по 3.333 евра новчане награде, плус збирно неких 10.000 динара, али књиговодствена, правна услуга или можда консултације око продаје, много више вреде од самог новца. Само новац не може да отвори фирму, увек треба да буде ту човек са пуно познанстава и са пуно воље и жеље да се нешто уради. И нико не може да има сам знање које му је потребно да би остварио свој циљ“, објашњава наш саговорник.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар