Постављена улична расвета у Дичинској улици у Борчи

0

Завршене радове на постављању уличне расвете дуж Дичинске улице у Борчи данас је посетио председник Градске општине Палилула Александар Јовичић истакавши да се насеља у Борчи убрзано шире и да је обавеза Општине и града Београда да омогући инфраструктуру.

„У овом делу Палилуле има и мале деце и старијих наших суграђана, јако је важно да не живе у мраку, да имају пут, да имају воду, да имају канализацију и мислим да то треба да буде императив било које локалне самоуправе и локалне власти, да се не бавимо високим темама, него да се бавимо проблемима које свакодневно имају наши суграђани“, изјавио је Јовичић.

Он је додао да је ова инвестиција коштала 1.800.000 динара, уведене су 33 светиљке у дужини од 1500 метара.

„Наш циљ је да до краја ове или прве половине следеће године све улице буду асфалтиране. Са Дирекцијом за грађевинско земљиште и Београдским водоводним канализацијама разговарамо о прикључивању на канализациону мрежу, а то је мало већи и сложенији пројекат“, нагласио је први човек Градске општине Палилула.

Јовичић је најавио да ће следеће недеље у насељима Прелив и Бесни Фок бити постављено 45 стубова и светиљки, чија инвестиција износи преко четири милиона динара, а у плану је и реконструкција улице Растка Немањића у Борчи, као и многих других улица највеће општине у Београду.

Председник општине Палилула подсетио је да су сви проблеми добијани и решавани на иницијативу самих грађана, јер је петак „Дан отворених врата“ када је разговор са председником омогућен сваком грађанину.
230916-rasveta-dicinska-1 230916-rasveta-dicinska-2 230916-rasveta-dicinska-3

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар