Помоћ за слепе и слабовиде ученике и студенте на Палилули

0

Слепи и слабовиди ученици и студенти, чланови Савеза слепих Палилуле добили су 25. октобра новчану помоћ за куповину прибора и помагала за учење на Брајевом писму.

Помоћ у износу од по 4.000 динара као подстрек за даље учење добило је девет ученика и три студента, а уручио им је Станко Гујаничић члан Већа општине Палилула задужен за социјална питања и образовање.

Средства су издвојена посредством пројекта „Рад за добробит слепих и слабовидих Палилуле из дана у дан“, који финансира Градска општина Палилула.

Гујаничић је рекао да нова гарнитура власти на општини Палилула подржава удружење слепих и сва остала удружења особа са инвалидитетом на Палилули, као и сваки добар пројекат и  идеју која може да помогне да им се олакша живот.

Он је најавио да ће у наредном периоду на згради општине Палилула бити постављена табла са Брајевим писмом ради бољег сналажења, јер је Палилула једна од седам општина у граду које немају овакву таблу. Уколико буде могућности табла ће бити постављена и на Установи културе Палилула рекао је Гујаничић.

„Ми као општина вам стојимо на располагању, увек можете да дођете код мене или код председника, или код било кога другог, све што можемо да вам помогнемо ми смо ту“, поручио је Гујаничић.

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар