ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ВРТИЋА „ЈЕЖУРКО“ У БОРЧИ

0

1753__dsc0929Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас са градоначелником Београда Зораном Радојичићем радове на реконструкцији вртића „Јежурко“ у Борчи. Вредност радова износи 15 милиона динара и представља наставак пројекта Градске општине Палилула на реконструкцији објеката Предшколске установе „Бошко Буха“.
Јовичић је захвалио градоначелнику Београда што је дошао да обиђе вртић док трају радови, који се изводе буџетским средствима која Општина добија од Града.

Ми смо ове године одлучили да уложимо 50 милиона динара у реконструкцију неколико вртића на територији наше општине, а у будућности желимо сва 33 објекта ПУ „Бошко Буха“ да реновирамо и омогућимо деци да имају најбоље могуће услове за живот у тим вртићима у току времена које у њима проводе. Мислим да су и родитељи препознали наша улагања, пре свега у вртиће на територији наше општине – рекао је Јовичић и нагласио да се и ове године, као и прошле издваја 20 милиона динара за реновирање школа – кречење учионица, сређивање тоалета, кровова и др.

Нама су деца на првом месту, да њима обезбедимо најбоље могуће услове и све што радимо у нашој земљи и у економском смислу и у сваком другом сегменту нашег друштва, јесте да бисмо генерацијама које долазе оставили добру, успешну и Србију која је на здравим темељима – истакао је Јовичић.

Градоначелник је рекао да Општина Палилула има одговоран однос према пет хиљада деце која иду у 33 вртића ПУ „Бошко Буха“ на њеној територији.

-То видимо по сређивању овог вртића који смо данас обишли и који се ради и суботом, у коме ће се заменити комплетна столарија, урадиће се кров и средити двориште. Ово је објекат који је стар 36 година и који је и поред тога на једном високом нивоу, али када смо прошли кроз објекат видимо да су прозори и кров захтевали улагања и пре. У овом тренутку Општина Палилула решава тај проблем, што говори о томе да жели да свако дете на Палилули има што је могуће боље услове и томе су посвећени врло одговорно – истакао је градоначелник Радојичић.

Он је, такође, рекао да је у односу на пре пет година обухват деце која иду у предшколске установе у Београду значајно повећан.

-Отприлике са 45 посто сада имамо 70 посто деце која су обухваћена предшколским образовањем и то је велики успех ове власти која је у претходном периоду показала да се озбиљно бави решавањем овога проблема. За недељу дана откако је отворен конкурс за упис деце у вртиће пријављено је око осам и по хиљада деце. Имамо у овом тренутку око 7.900 места што је више за хиљаду у односу на пре две године. Верујемо да ће ове године први пут сви они који спадају у групу приоритетних добити своје место – то су деца чији су родитељи запослени, деца студената, свако треће и свако следеће дете, као и деца из друштвено осетљивих категорија. То сматрамо нашим великим успехом и поруком да се врло одговорно бавимо решавањем ових проблема – нагласио је Радојичић и најавио да Град Београд до краја ове године планира да отвори још 3000 места у вртићима, што ће допринети да уопште нема деце на листама чекања.

Директор ПУ „Бошко Буха“ Вања Најдановић је захвалио градоначелнику и председнику општине – Могу да кажем да се заиста нешто капитално дешава на пољу обнове ових наших објеката на пољу остваривања максималних услова да деца данас заиста буду безбедна. Овде се не раде козметички радови, већ се изводе врло квалитетни радови и уграђују квалитетни материјали, огромне површине, велика издвајања – рекао је Најдановић.

Јовичић је у обраћању новинарима подсетио и на остале пројекте Општине Палилула.

-Ми ћемо у неколико наредних дана још снажније, брже асфалтирати улице на територији наше општине, с обзиром на то да смо 2016. године кад смо преузели одговорност на територији наше општине имали 110 неасфалтираних улица. Мислим да ћемо закључно са јуном урадити преко 80 улица и у 2020. години готово да нећемо имати више ниједну улицу која је без асфалта. Мислим да су неодговорни били они који су водили Општину од 2000. до 2016. године, јер су 110 улица или неколико десетина хиљада грађана оставили без асфалта. Ми ћемо то урадити, али мислим да то није довољно и да у будућности морамо још снажније и још више да радимо на приградским насељима односно на канализацији, водоводу, на условима који су за 21. век потпуно нормални – истакао је Јовичић.

Осврнуо се и на радове који се изводе у Београду.

Ја подржавам све пројекте који се спроводе у центру града, од гондоле, Косанчићевог венца, Калемегдана и свега онога што се у овом тренутку ради, то је заиста за сваку похвалу, али не смемо заборавити ни у ком случају да људи немају канализацију, да људи и даље користе септичке јаме, да и даље живе са азбестним цевима, да људи немају пут, да немају оно што се у 21. веку зове нормалан живот. И зато овде желим да упутим један апел и молбу градоначелнику Београда да све снаге и сва средства усредсредимо у будућности да људима који живе и у Јајинцима, у Убу, Остружници, али и у Борчи, Падинској Скели, као и у Калуђерици омогућимо елементарне услове за живот, а то је канализација, водовод и пут – нагласио је Јовичић.

1753__dsc1084

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар