Пластеници за пољопривреднике са Палилуле

0

Градска општина Палилула је пољопривредницима са своје територије доделила 34 пластеника, а породица Благојевић из Борче је прва у низу породица у чијем је дворишту данас постављен први пластеник.

Породицу Благојевић обишао је председник општине Палилула Александар Јовичић и тим поводом изјавио да Палилула у односу на остале београдске општине има највише потенцијала за производњу хране, јер њену територију чини 44 хиљаде хектара пољопривредног земљишта.

„Дошли смо на идеју да покренемо једну овакву акцију и доделимо 34 пластеника на територији општине Палилула за пољопривреднике који су се јавили на конкурс и који ће у наредним месецима своје производе продавати на свим пијацама у Београду“, рекао је Јовичић.

Он је истакао да је сваки пластеник површине 75 метара квадратних, а да је из општинског буџета за 34 пластеника издвојено 4 милиона динара.

„Пуно ми је срце када видим једну породицу која живи и издржава се од свога рада, свакодневно производе храну и надам се да ће им овај пластеник донети још веће приходе“, нагласио је председник.

Јовичић је најавио да ће општина и у наредним годинама наставити да подржава пољопривреднике са Палилуле, додајући да ће општина потражити помоћ Министарства пољопривреде, Града Београда и свих осталих институција како би се пољопривредна производња на Палилули поспешила.

Домаћица Гордана Благојевић је испред своје породице захвалила општини на вредном дару, који, како је истакла, за њу и њену породицу означава један нови почетак у гајењу поврћа.

Корисницима је општина поред пластеника обезбедила и систем наводњавања „кап по кап“, монтажу и обуку за коришћење.

310317-plastenici-3 310317-plastenici-4

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар