И ове године бесплатна припремна настава за палилулске осмаке

0

Бесплатна припремна настава за полагање завршног испита за упис у средњу школу, коју је Градска општина Палилула обезбедила за осмаке 17 палилулских основних школа почиње 5. марта и траје до 29. маја.
Свако одељење осмог разреда имаће по 40 часова у оквиру којих ће се обрађивати градиво из српског језика, математике и комбинованог теста, који обухвата физику, хемију, биологију, историју и географију, а наставу ће им изводити њихови наставници суботом у преподневним сатима у матичним школама.
родитељски састанакТим поводом председник Градске општине Палилула Стојан Николић присуствовао је родитељском састанку у Основној школи „Раде Драинац“ у Борчи где су родитељи упознати са садржајем и начином извођења припремне наставе.
Николић је рекао да је прошлогодишње прво организовање припремне наставе, које је општина Палилула прихватила као концепт унапређења образовања најмлађих, донело позитивне резултате. Он је изнео податак да је преко 90 посто палилулских основаца у првом кругу уписало жељену средњу школу. „Уверени смо да је ова додатна припремна настава допринела успеху наших ученика и бољем рангирању палилулских међу београдским школама на завршном испиту прошле године. Такође, мислимо да бесплатна припремна настава чува буџет родитеља, а добро је што ће и професори да поправе мало материјални статус“, истакао је Николић.
Директорка школе Славица Зајић Смиљанић је навела да су осмаци Основе школе „Раде Драинац“ прошле године сви уписали жељену школу. Сложила се с Николићем да је додатна припремна настава поред редовне коју школе организују допринела успеху ђака на завршном испиту и апеловала на родитеље да пошаљу децу, како би имали што успешнији упис у средњу школу.
Николић је уручио школи паметну таблу, коју ће добити свих 17 основних школа на поклон од Градске општине Палилула.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар