Отворено брод – игралиште за мале Палилулце на Ади Хуји – деца бирају име

0

Игралиште у облику брода које је Градска општина Палилула изградила за своје најмлађе суграђане на шеталишту Аде Хује, отворено је 12. априла у присуству председника Градске општине Палилула Стојана Николића, заменика председника Љубише Ђуровића и председника Скупштине општине Аце Јевтића.
Већ првог дана окупили су се малишани у великом броју испитујући радознало сваки кутак у занимљивом и несвакидашњем амбијенту који уверљиво подсећа на прави брод са прамцем, палубом, трупом и осталим деловима конструкције на којима су смештене пењалице, тобогани, сточићи, клупице, табле за цртање и писање и остали садржаји. Околина брода-игралишта окружена је клупама за родитеље који могу да посматрају своју децу док играју.
Радост и пријатно изненађење које им је приредила Градска општина Палилула гласно су исказивали и деца и родитељи. Посебно су били одушевљени кад је Стојан Николић позвао малишане да дају име свом броду и напишу га на таблама или њихове предлоге родитељи пошаљу на фесбук страницу општине Палилула. Име које буде одабрано биће исписано на јарболу.
„Увек је лепо кад урадимо овако нешто и кад видимо насмејана дечја лица. Добро је што сређујемо ово наше шеталиште, а највећи посао нам тек предстоји, да очистимо рукавац. Завршили смо Студију о чишћењу рукавца што је први велики озбиљан корак ка том циљу“, рекао је Николић.
Ђуровић је, такође, истакао задовољство што види радост деце: „Мислим да је то улога нас као општинске администрације да служимо свом народу пре свега деци“, нагласио је Ђуровић.
„Ово је сјајан парк, у току је уписивање имена и гласање за назив парка“, изјавио је Јевтић уз позив да се предлози попут оних које су малишани већ изрекли – „гусарски брод“, „Дунав брод“, „брод деце“, „наранџаст брод“, пошаљу на фејсбук страницу Градске општине Палилула на линк www.facebook.com/opstinapalilula/

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Коментари су затворени.