Отворен ФЕСТ на Палилули

0

Председник општине Палилула Александар Јовичић и славни глумац Раде Шербеџија отворили су првог марта ФЕСТ у Центру за културу „Влада Дивљан“ на Палилули, чиме је званично отворен и биоскоп који ће, према речима Јовичића, наставити да ради и након ФЕСТ-а.

Желим да се захвалим великим именима као што су Раде Шербеџија и Дарко Бајић, рекао је Јовичић, који нам помажу да после 30 година Палилулци поново имају биоскоп.

На питање новинара да ли ће биоскоп наставити да живи и након ФЕСТ-а, председник општине Палилула одговара да ће пројекције домаћих и европских филмова наставити да се дају и након овог фестивала.

„Ово неће бити сала која је само комерцијализована, имаћемо разне бесплатне програме за децу, пензионере, ђаке“, нагласио је Јовичић.

Он је истакао да отварање биоскопа означава једно ново културно издање које ће Београђани убудуће моћи да посећују.
Раде Шербеџија изразио је задовољство што влада велико интересовање за овогодишњи ФЕСТ и што ФЕСТ опет постаје значајан фестивал у свету и Европи, наводећи да „Београд то заслужује“.

„Београд је био град који је дао толико много великих филмских режисера, а филм припада филмским режисерима и филм је уметност режије“, поручио је Шербеџија на отварању биоскопа у Центру за кулуру „Влада Дивљан“.

Он је честитао Београђанима на новом биоскопу, истакавши да је биоскоп у данашње време од изузетног значаја јер су ствари које се дају кроз филм постале оштрије од театра.

„Дивно је да су Београђани добили нови биоскоп и што се зове по тако једном шармантном господину и Београђанину Влади Дивљану који је имао дар за све, не само за песме које је писао“, рекао је Шербеџија.

Пројекција филма „Ослобођење Скопља“ у режији Радета Шербеџије и његовог сина Данила Шербеџије биће приказана у суботу у Центру за културу „Влада Дивљан“ у оквиру 45. ФЕСТ-а.

fest-2

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар