Општина Палилула обележила Светски дан шума

0

Поводом обележавања Светског дана шума 21. марта, председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас Основну школу „Јован Ристић“ у Борчи, где је засађено 12 садница тује, донације Јавног предузећа „Србијашуме“, које је, такође, 12 младица четинара, поклонило и вртићу „Славујак“ на Карабурми.

Јовичић је нагласио да је ова лепа акција посвећена празнику шума организована са циљем да се пошаље снажна порука о неопходности очувања наше животне средине. Поручио је да деца заслужују најбоље услове у окружењу док свакодневно бораве у школама и вртићима.

„Желимо да оплеменимо простор у школским двориштима и вртићима, како би  наша деца имала што боље услове док у њима бораве. Двадесет четири саднице данас на територији наше општине симболизују очување наше животне средине и буђење свести да морамо мислити о окружењу и нашим зеленим површинама“, рекао је председник Општине.

Он је нагласио да ће општина Палилула наставити акције озелењавања и оплемењивања животне средине, коју сви заједно треба да чувамо.

„Не смемо бацати смеће и отпатке на зелене површине. Морамо пре свега мислити о нашој деци, али и о свима који користе заједнички зелене површине у граду Београду. Позивам све општине, све људе, да покушамо на све могуће начине да оплеменимо сваки део наше земље и приведемо га намени, како бисмо се осећали лепше и имали уреднију и чистију средину у којој живимо“, нагласио је Јовичић.

Поводом обележавања Светског дана шума ЈП „Србијашуме“  је донирало саднице у преко 90 основних школа и вртића  широм Србије, уз едукативне часове  стручних лица на којима је деци објашњен начин садње, чувања и неге дрвећа, рекао  је Тихомир Мурић, извршни директор у ЈП „Србијашуме“.

svetski-dan-suma-1svetski-dan-suma-2svetski-dan-suma-3

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар