ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ДОНИРАЛА ХРАНУ И ХИГИЈЕНСКЕ ПАКЕТЕ РОМИМА КОЈИМА СУ ИЗГОРЕЛЕ БАРАКЕ

0

Чланови Већа општине Палилула и представници Канцеларије за младе општине данас су по други пут обишли ромске породице у насељу „Мали Лесковац“ у Миријеву, које су у петак у пожару остале без крова над главом.

-Пет барака је до темеља изгорело, а породицама међу којима је и 21 дете одмах смо понудили и нашли привремени смештај. Међутим, они то нису прихватили и тренутно су смештени код рођака – рекао је председник општине Александар Јовичић.

Јовичић је истакао да чланови Већа општине Палилула свакодневно обилазе настрадале породице и достављају им ланч пакете хране, воду као и хигијенске пакете.
- Као што видите и данас су четворица Већника Општине и Координатори канцеларије за младе обишли ове несрећне људе и донели им храну, воду, сапуне, пелене и марамице за децу – рекао је Јовичић.

Он је нагласио да Општина чини све што је у њеној надлежности да помогне овим људима у невољи која их је задесила.

- Несрећа као ни срећа немају име, презиме, боју коже, вероисповест и националност. У оваквим ситуацијама сви смо исти и заједничко име је помоћ. У овом случају моји сарадници и ја помажемо максимално јер то је наша дужност и обавеза, не само политичка и функционерска него и људска – поручио је председник општине Палилула.

Подсетимо, пет ромских породица међу којима и 21 дете услед још увек неразјашњених околности у ватреној стихији која је у петак захватила ово нехигијенско насеље остало је буквално без ичега, а једна трудница и дете су том приликом повређени.

930_podela-pomoci-2

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар