ОФК Београд – Слобода Поинт 1:0 (1:0)

0

Омладински стадион.
ОФК БЕОГРАД – СЛОБОДА ПОИНТ 1:0 (0:0)
Стрелац: Јовановић у 45.минуту за ОФК Београд
Судија: Дејан Сантрач
Помагали су му: Корајлија Милан и Богићевић Саша
ОФК Београд: Зечевић, Василић, Планић, Васиљевић, Антонов, Здјелар, Пилиповић, Гајић, Чаврић, Јовановић, Дражић.
Слобода Поинт: Ранковић, Петсхи, Кнежевић, Пејовић, Окуно, Жеравица, Ћовин, Максимовић, Ловрић, Терзић, Раковић.
Романтичари су нападали од старта меча и већ у првих пет минута бележимо два ударца. Антонов је шутирао преко гола, а Гајић је изблокиран након добре акције везног реда плаво белих.

Након тих шанси, ОФК Београд је следећу шансу имао у 13.минуту. Антонов је извео прекид, а лопта је оскакутала поред саме стативе гола Слободе.
Идеална прилика за гол је била и у 22.минуту. Опет је расположени Гајић пробио одбрану Слободе, шутирао искоса, али је његов ударац одбранио Ранковић.
У 31.минуту Гајић сјајно пролази по десној страни, упућује идеалан центаршут, а на позицији нападача се нашао капитен Васиљевић. Медјутим и његов ударац главом није завршио у мрежи Слободе.
Први ударац ка Зечевићу гости су упутили у 35.минуту преко Окуна, али је лопта отишла поред гола.
У 38.минуту и Пилиповић је опробао шут, али је лопта затресла спољни део мреже гостију.
Након теренске доминације и после 5, 6 лепих прилика ОФК Београд долази у водјство. Истицао је последњи минут надокнаде, а гужва која се створила у казненом простору Слободе, изнедрила је шансу за Јовановића, коју искусни нападач није пропустио и лепим ударцем матирао Ранковића.
Размахали су се Романтичари и у другом делу и већ у првом нападу Василић долази у прилику да упути ударац, али је изблокиран.
У 50.минуту Гајић упосљава Дражића, али је нападач плаво белих заустављен. Исто као и три минута касније, када је тотално разбио одбрану Слободе, те су морали фаулом да га зауставе. Након прекида Гајић поново ставља на муке Ранковића.
У 59.минуту шут је опробао и Васиљевић из слободног ударца, али је лопта завршила поред гола.
Претила је и Слобода, али безопасно, такодје из прекида.
Гајић је био сјајан на средини терена, а Васиљевић сигурно држао одбрану ОФК Београда.
Од 67.минута до 72.минута ОФК Београд подиже ритам. Јовановић и Гајић поново стварају шансе, али прилику коју је имао калитен Васиљевић била је скоро идеална. Јовановић је упутио центаршут школски, Васиљевић ни овог пута није имао среће да постигне гол.
Редом су добијали аплаузе Здјелар, Пилиповић, Планић од публике, али највећи свакако је био упућен Дражићу у 79.минуту. Многи су видели лопту у голу након његовог шута, али Ранковић је направио параду у последњем тренутку.
До краја меча Слобода је нападала, а Романтичари искусно приводили утакмицу крају до вредне и заслужене победе.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар